Sojenje v aferi NKBM: Izločili bi tudi novo sodnico

Urban Červek Urban Červek
15.01.2020 18:19

Dolgo pričakovano sojenje Matjažu Kovačiču in soobtoženim se je s predobravnavnimi naroki in pod vodstvom nove sodnice vendarle začelo. Tomislava Blagusa, ključnega človeka hrvaških poslov NKBM na Hrvaškem, tudi danes ni bilo na sodišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Manja Skernišak in Matjaž Kovačič sta obtožena zlorabe položaja pri vodenju NKBM.
Andrej Petelinsek

Čeprav je Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik prvoobtoženega, nekdanjega predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča, takoj ob začetku predobravnavnega naroka predlagal izločitev nekaterih dokazov in posledično tudi sodnice, ki se je z njimi seznanila, je sodnica Andreja Lukeš​ danes izpeljala večino napovedanih predobravnavnih narokov. Za nedolžne so se izrekli Matjaž Kovačič, njegova nekdanja sodelavka v upravi banke Manja Skernišak ter nekdanji prvi mož KBM Leasing in KBM Fineko Igor Šujica. Nekdanji prvi mož KBM Leasinga Boris Cekov se o krivdi tokrat ni izrekel, potem ko sodnica na prejšnjem naroku ni sprejela njegovega priznanja krivde, petega obtoženega, nekdanjega direktorja hrvaške družbe KBM Projekt Tomislava Blagusa, pa tudi tokrat ni bilo na mariborsko sodišče.

Tožilka specializiranega državnega tožilstva Mojca Petan Žura
Urban Červek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta