Sovražni govor: Član SDS, ki je na twitterju grozil Inštitutu 8. marec, pravnomočno kaznovan

Va
10.10.2023 15:17

Pred lanskimi parlamentarnimi volitvami je tvitnil, da za aktiviste, ki jih vodi Nika Kovač, že čisti dvocevko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Kovač
Robert Balen

"Sodišče je razsodilo, da 'je kriv, da je javno spodbujal sovraštvo, nasilje in nestrpnost, ki je temeljilo na političnem ali drugem prepričanju in je bilo storjeno z uporabo grožnje'. Kaznovan je bil z denarno kaznijo," so iz Inštituta 8. marec sporočili o razpletu kazenske ovadbo zoper tviteraša Janeza Brenceta, ki je na twitterju (danes omrežje X) objavil naslednji zapis: "Pove Kovač Nika, da bo pred volitvami poslala 1300 aktivistov, ki bodo agitirali proti SDS in Janša J. OK, sem že pričel 'pucat' dvocevko. Bom aktiviste počakal pripravljen."

Inštitut 8. marec ob tem spomni, da so bili pred lanskimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji in v času kampanje Gremo volit ter zbiranja podpisov za zakon proti škodljivim ukrepom prejšnje oblasti tarča številnih lažnivih in sovražnih sporočil ter različnih napadov. Zoper nekatere najhujše so takrat zato vložili kazenske ovadbe. 

Zadovoljni so, da je bil vidni član SDS in do zadnjih lokalnih volitev tudi občinski svetnik stranke na Bledu pravnomočno obsojen. "Verjamemo, da je sovražna komunikacija vselej nedopustna, in v času kampanje Gremo volit smo se zavezali, da ji bomo postavljali mejo," so sporočili iz Inštituta 8. marec, katerega direktorica Nika Kovač je, kot je znano, v času aktualne vlade prevzela vodenje vladnega sveta proti sovražnemu govoru.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta