Spet bo nekaj dni popolnoma zaprta ljubljanska Dunajska cesta. Kaj to pomeni za voznike, pešce in kolesarje?

STA, Va
19.06.2024 15:05

Dela za rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza, ki je predvidena prihodnji četrtek, so v polnem teku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dunajska, ko so se dela začela.  
Robert Balen

Zaradi rušitvenih del pa bo vnovič potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje. Trajala bo od 27. junija od polnoči do 1. julija do 5. ure. Nato pa bo vzpostavljena delna zapora in bo trajala predvidoma do konca leta.

V času delne zapore bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Kot so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo, bo rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza obsegala odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza.

Gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto poteka skladno s terminskim planom, do zdaj je bila izvedena tretjina del. Zgrajen je nov južni del nadvoza, po katerem že poteka železniški promet. Prav tako so izvedena vsa pripadajoča dela na signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah, so pojasnili na direkciji. Spomnili so še, da projekt sofinancira EU.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta