Sporočilo kolegom z RTV Slovenija: Uprite se! Večer je z vami.

DR
22.03.2022 11:00

Z Večera že tedne z nejevero opazujemo "posebno politično operacijo", ki se po putinovsko in orbanovsko izvaja nad RTV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Čeprav tovrstne operacije vladajoče stranke niso novost, pa tako brutalnega posredovanja politike na javni radioteleviziji doslej še nismo videli - kadrovske čistke, cenzura, nastavljanje nekompetentnih kadrov, povezanih z vladajočo stranko, ukinjanje oddaj, discipliniranje in zahteve za kaznovanje novinarjev, spreminjanje javne RTV v državno ... Preprosto ne moremo verjeti, da je 31 let po osamosvojitvi kaj takega mogoče v demokratični, evropski Sloveniji. Da se tri desetletja kasneje znova vpeljujejo prakse, znane iz nekdanje Jugoslavije.

Sašo Bizjak

Večerovci zato popolnoma podpiramo kolege in ustvarjalce na RTV Slovenija. Podprli jih bomo pri vseh aktivnostih, tudi pri stavki, ko bodo branili svobodo, avtonomijo in neodvisnost javnega servisa. Uredništvo in ustvarjalci Večera, člani Sindikata Pergam, člani Sindikata novinarjev Slovenije in člani Aktiva DNS Večer kolegom na RTV Slovenija in civilni družbi, torej vsem tistim, ki želijo imeti javno, ne pa državne, politične RTV, sporočamo: uprite se! Večer je z vami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta