(SPREMLJAMO) V soboto v Sloveniji še ena žrtev covid-19, trije testi so bili pozitivni

M.R.
10.05.2020 11:05

V soboto je za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrl še en bolnik. Skupaj je tako v Sloveniji bolezen covid-19 terjala 102 žrtvi. Včeraj je bilo opravljenih 625 testov na novi koronavirus, od tega so bili trije pozitivni. Hospitaliziranih je bilo 41 bolnikov s covid-19, deset jih je na intenzivni negi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
(Fotografija je simbolična)
Andrej Petelinšek

18.45

V UKC Maribor 17 bolnikov, v UKC Ljubljana 16

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana se zdravi 16 bolnikov s covidom-19. Na intenzivnem zdravljenju so tri osebe in tri tudi intubirane, so sporočili na Twitterju.
{twitter}https://twitter.com/ukclj/status/1259511074237353984{/twitter}
V UKC Maribor pa je hospitaliziranih 17 bolnikov s covidom-19, med njimi pet na intenzivnem zdravljenju.
{twitter}https://twitter.com/UKCMaribor/status/1259507658446512129{/twitter}
16.30

Južna soseda odpira meje: Slovenski lastniki nepremičnin od danes lahko na Hrvaško

Slovenski državljani, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo, lahko od danes prečkajo mejo in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov obiščejo svojo lastnino. Več -> TUKAJ.
12.00

Nadškof Zore: Sproščanje ukrepov ne pomeni, da smo sedaj na varnem

Pomembno je, da se zavedamo, da sproščanje ukrepov ne pomeni, da smo sedaj na varnem. Pomeni, da smo se v zadnjih dveh mesecih večinoma obnašali dovolj odgovorno, da bomo potrebno skrbnost ohranjali tudi v prihodnje, je v nagovoru, ki ga je danes prenašala TV Slovenija, dejal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.
Zore se je v nagovoru ozrl na minula dva meseca in poudaril pomen hvaležnosti pred godrnjanjem. "Godrnjanje je nalezljivo, zato pred njim vedno znova svari papež Frančišek, ki je povedal, da je 'godrnjanje naš vsakdanji kruh na osebni, družinski, župnijski, škofijski in družbeni ravni ..., namesto da bi se pogovarjali ali poskušali rešiti konfliktno situacijo, raje godrnjamo'. Najbrž nam posameznih primerov ni potrebno navajati, ker jih poznamo več kot dovolj tako v osebnem kot tudi družbenem in političnem življenju," je dejal Zore.
11.00

Potrjene še tri okužbe, umrl en pacient s covid-19

V soboto je za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrl še en bolnik. Skupaj je tako v Sloveniji bolezen covid-19 terjala 102 žrtvi. Včeraj je bilo opravljenih 625 testov na novi koronavirus, od tega so bili trije pozitivni. Skupno je bilo do danes opravljenih 62.828 testov, pozitivnih je bilo 1457. Včeraj je bilo hospitaliziranih 41 bolnikov s covid-19, deset jih je na intenzivni negi. Tri bolnike so odpustili iz bolnišnic.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1259407429395152898{/twitter}

Koronavirus za Šmarje pri Jelšah težka (pre)izkušnja, a krajane je še bolj povezala

Preverili smo, kako se Šmarje pri Jelšah, ena najbolj prizadetih občin po izbruhu koronavirusa, ki ga njegovi prebivalci verjetno ne bodo kmalu pozabili, odpravlja v novo resničnost​. Več -> TUKAJ.
9.35

V soboto aktiviranih 1048 pripadnikov sil za zaščito in reševanje

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V soboto je bilo na vseh ravneh angažiranih 1048 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta