Stefan Vavti zapušča Sparkasse

(dt)
19.01.2022 14:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Stefan Vavti ne bo več predsednik uprave banke Sparkasse.

Sparkasse

Po približno letu dni Stefan Vavti kot predsednik uprave Banke Sparkasse z 31. januarjem zapušča omenjeno banko, ki sodi v skupino avstrijske bančne skupine Erste. Predsedstvo uprave bo začasno prevzel Tomaž Šalamon, dosedanji član uprave. Stefan Vavti načrtov, kam odhaja, ne razkriva.

Nadzorni svet Banke Sparkasse, pod predsedstvom Siegfrieda Hubra in Vavti sta sklenila medsebojni sporazum o prekinitvi delovnega razmerja Stefanu Vavtiju z 31. januarjem na podlagi različnih pogledov na prihodnjo strategijo banke na slovenskem bančnem trgu. Kljub vsemu so v bankinem sporočilu za javnost zapisali, da Stefan Vavti banko zapušča v dobri kondiciji. Pripomogel naj bi k transformaciji bančne skupine v moderno, k strankam usmerjeno skupino, vključujoč hčerinske družbe S-Factoring in Sparkasse Leasing S in sprožil postopek pridobivanja lastništva družbe Erste Card Slovenija pod pogojem odobritve s strani pristojnih regulatorjev. Med letoma 2019 in 2021 je banka beležila rekordno rast števila strank in dobička. Po pokazatelju zadovoljstva strank z banko se banka uvršča med prve tri na trgu.

Z 31, januarjem Stefan Vavti zgolj po 13-ih mesecih zapušča banko Sparkasse.

Walter Fritz

Stefan Vavti, predsednik uprave Banke Sparkasse, je ob odhodu povedal: "Vesel in ponosen sem, da sem lahko prispeval k izjemnim dosežkom banke v zadnjih dveh letih. S svojimi obstoječimi kot novimi menedžerji in strokovnjaki ima banka odlična izhodišča za nadaljevanje trajnostno donosne rasti na slovenskem bančnem trgu." Siegfried Huber, predsednik nadzornega sveta banke Sparkasse, pa: "V zadnjih dveh letih je banka pomembno napredovala na vseh področjih in segmentih. V zgodovini banke beležimo najboljši finančni rezultat, kljub neugodnim okoliščinam zaradi covida-19. Banka bo nadaljevala uspešno pot pod vodstvom Tomaža Šalamona kot začasnega predsednika uprave. Poleg njega bo v upravi Thomas Jurkowitsch, saj je bil njegov mandat nedavno podaljšan."

Spomnimo, da je Vavti pred dobrim letom na mestu predsednika uprave nasledil Mariborčana Andreja Plosa, ki pa je lani postal predsednik uprave Save pokojninske družbe. Vavti je pred tem vrsto let bil član in predsednik uprave slovenske podružnice UniCredit banke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta