Tanja Cegnar: Meja sneženja se bo danes nižala ... Na hrvaški obali rdeči alarm!

A.L.
12.11.2019 10:46

Jutri zjutraj bodo pogosti nalivi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Danes smo se zbudili v oblačno in deževno jutro. O tem, kakšno bo nadaljevanje dneva in kaj nas čaka v prihodnjih dneh, smo se pogovarjali s Tanjo Cegnar iz Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).
"Trenutno je izrazito ciklonsko območje nad severnim Sredozemljem, od juga priteka vlažen zrak. Danes zaradi te pozicije ciklona prevladujejo severovzhodni vetrovi, na Primorskem pa zmerna burja. Dežuje v večjem delu države, meja sneženja pa je trenutno še na okoli 1500 metrov, popoldne, ko se bo malo ohladilo, pa se lahko ob močnejših padavinah spusti tudi do 900 metrov. To pomeni, da lahko malce sneži v alpskih dolinah, po nižinah pa bo deževalo," napoveduje Cegnarjeva.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1194128936432754688{/twitter}
Zvečer se bodo vremenske razmere še nekoliko zaostrile. "Vzhodni veter in burja na Primorskem se bosta obračala na južno smer in se krepila. Ker je danes tudi polna luna, ta v kombinaciji z močnim jugom prinaša povišano gladino morja na slovenski obali, zaradi česar lahko poplavlja najnižje dele obale."
{twitter}https://twitter.com/ARSO_VODE/status/1193817869794136064{/twitter}

Ponoči lahko pričakujemo nekaj neviht z nalivi na Primorskem. "Tudi jutri zjutraj bo kar nekaj možnosti za nalive in nekaj južnega vetra. Čez dan se bo stanje umirjalo. Meja sneženja se bo jutri sicer nekoliko znižala, a to še vedno pomeni, da bo snežilo le v alpskih dolinah," pravi Cegnarjeva.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/posts/2432101200245516{/facebookpost}
V naslednjih dneh nas spet čakajo padavine. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na jugu začelo rahlo deževati. V petek bo na zahodu oblačno in deževno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihal zmeren jugo.
Na vprašanje, kakšna zima nas čaka, Tanja Cegnar za zdaj še nima odgovora. Pravi, da je o tem še prezgodaj govoriti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta