Težave z Novo KBM: Zahtevajte povračilo stroškov

Urban Červek Urban Červek
16.09.2019 16:59

Pozanimali smo se, kaj lahko storijo stranke Nove KBM, ki imajo težave (in stroške) zaradi zamenjave informacijskega sistema banke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mobilna aplikacija Nove KBM še ne deluje brezhibno.
Sašo Bizjak

V uredništvu smo prejeli precej primerov strank Nove KBM, ki so imele zaradi težav pri prehodu na novi informacijski sistem banke nevšečnosti pa tudi stroške. Samostojna podjetnica je na primer poročala o prepozni izvršitvi avtomatskega nakazila prispevkov za socialno varnost, zaradi česar je prejela opomin Fursa in bo morala plačati zamudne obresti. Izvedeli smo tudi za primer, ko je stranki zaradi neizvedenega prenakazila na račun zapadlo plačilo obroka lizinga za osebni avtomobil. Neki drug komitent nam je sporočil, da izpiski stanja v mobilni aplikaciji banke nepravilno prikazujejo odtegljaje, zaradi česar nima pregleda nad stanjem na računu in nad prihodnjimi obveznostmi. Stanka, ki je je opazila dva neznana odtegljaja na dan, ko informacijski sistem sploh ni deloval, o čemer smo poročali prejšnji teden, pa nam je sporočila, da odgovora banke na vprašanje po elektronski pošti še vedno ni prejela.
Nova KBM brez konkretnega odgovora
Na Novo KBM smo zato naslovili vprašanje, ali bodo svojim strankam, ki se ubadajo s takšnimi in podobnimi težavami, povrnili stroške ali se jim oddolžili z na primer odpisom stroškov vodenja računa. Odgovorili so zgolj: "Nova KBM prejema in obravnava reklamacije po ustaljenem postopku. Čas reševanja je približno štiri dni. Nekaj reklamacij smo že pozitivno rešili."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta