Tina Gaber v Golobov kabinet pripeljala strokovnjakinjo za družbena omrežja

M.R.
11.03.2024 10:38

V kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba je bila pretekli teden strokovnjakinja za družbena omrežja Samanta Cimerman.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Gaber in Robert Golob
Profimedia

O tem danes poroča Delo. Samanta Cimerman je za časnik potrdila, da je predstavila nekaj smernic, kako doseči pravo občinstvo. Pa tudi, kako ljudi čim bolj učinkovito nagovoriti glede specifike vsebin na različnih družbenih omrežjih. 

To naj bi kazalo, da se bo komuniciranje kroga Roberta Goloba okrepilo, ugotavlja Delo, pri tem pa kot primer podaja Golobovo objavo na Instagramu, s katero je pretekli teden ovrgel govorice, da bi si želel postati evropski komisar. 

Spomnimo, da je Robert Golob pred volitvami leta 2022 govoril, da ne bo prisoten na družbenih omrežjih, kot je to počel njegov predhodnik na čelu vlade Janez Janša. Pozneje je kot svojo partnerko predstavil prav spletno vplivnico Tino Gaber, ki naj bi po pisanju Dela Samanto Cimerman pripeljala v Golobov kabinet. 

Zakaj je premier na sestanek na vladi povabil Tino Gaber in ali se bo v Svobodi okrepila vloga Vojka Adamiča?

V Večeru smo že pretekli teden poročali, da je Golob sredi februarja na vladi sklical sestanek na temo strateškega komuniciranja, na njem pa je sodelovala tudi Tina Gaber. Šlo je za sestanek, namenjen izmenjavi stališč glede komuniciranja v javnosti s poudarkom na družbenih omrežjih, zato je predsednik vlade na sestanek povabil tudi Tino Gaber ter svetovalca za socialna omrežja iz poslanske skupine Svobode, so pojasnili v premierjevem kabinetu. Na omenjenem sestanku so bili med drugim prisotni ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel, finančni minister Klemen Boštjančič ter minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer s svojimi sodelavci. Za Večer so v premierjevem kabinetu pojasnili, da je bila Gaber povabljena kot "poznavalka družbenih omrežij". Gaber na naša vprašanja ni odgovorila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta