Tudi letos z ladjico med istrskimi občinami

Primorske novice
29.05.2024 13:36

Tudi letos poleti bodo vse štiri istrske občine na relaciji od Ankarana do Pirana povezane z ladijskimi prevozi za potnike in kolesa. S prevozi bodo začeli v torek, 25. junija, in bodo na voljo do 1. septembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S prevozi bodo začeli 25. junij.
Tomaž Primožič/FPA

Ladijski prevozi bodo dvakrat dnevno, dopoldne in popoldne, vsak dan, razen ob ponedeljkih. Opravljal jih bo Sandi Radolovič, s. p. z ladjo Zlatoperko, ki sprejme do 70 potnikov in zagotavlja deset nosilcev za kolesa, so sporočili s koprske občine. Rezervacije mest na ladji niso možne, potniki bodo storitev koristili po sistemu "kdor prvi pride, prvi melje".

Ladja bo potnike v Ankaranu prevzela na pomolu Valdoltra, v Kopru na zunanji obali na parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred Hotelom Marina, v Piranu pa bo vstopno oziroma izstopno mesto pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku.

Cene vozovnic se razlikujejo glede na dolžino trase. Za relacijo Ankaran-Koper bo treba odšteti dva evra, od Ankarana do Izole tri evre, od Ankarana do Pirana pa pet evrov. Vožnja od Kopra do Izole bo stala tri evre, enako od Izole do Pirana, od Kopra do Pirana pa štiri evre. Za prevoz kolesa bo treba odšteti en evro.

Storitev izvajajo v okviru čezmejnega strateškega projekta Adrioncycletour, programa Interreg VI-A Italija-SIovenija. Sofinancirajo jo Evropski sklad za regionalni razvoj v višini 80 odstotkov ter občine Ankaran, Izola, Piran in Mestna občina Koper v višini 20 odstotkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta