V gostinskih in drugih lokalih od 2. septembra znova dovoljeni časopisi, branje priporočljivo z masko

A.L.
16.09.2020 09:16

Gostje lahko od 2. septembra v gostinskih in drugih lokalih znova prebirajo časopise in revije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

"V gostinskih in drugih lokalih, kjer smo pred epidemijo lahko prebirali različne časopise, lahko spet poiščemo najljubše branje. Nacionalni inštitut za varovanje zdravja (NIJZ) je to dovolil že 2. septembra, ko je objavil 28-stranska higienska priporočila pri izvajanju turistično-gostinske dejavnosti za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom, a o spremembah ni obvestil nikogar," danes poroča Delo.
Spomnimo, časopisi in revije so bili v gostinskih in drugih lokalih prepovedani tudi takrat, ko se je epidemija že začela umirjati. Ukrep je prizadel lastnike lokalov, njihove stranke, pa tudi izdajatelje medijev, saj so lokali pomembni naročniki periodičnih publikacij. 
Po poročanju Financ je branje časopisov in revij v gostinskih lokalih dovoljeno, a priporočilo je z masko. "Pri uporabi časopisov in revij svetujemo, da je gostu/stranki/obiskovalcu posredovan izvod s seznanilom, da je prisotnost novega koronavirusa ob skupni uporabi tiskanega izvoda možna, in navodili, da si pred in po branju umije ali razkuži roke ter poleg higiene rok upošteva tudi higieno kašlja/kihanja in se ne dotika obraza," je zapisano v priporočilih.

Ni minil dan, ko ne bi kdo vprašal, kdaj jim bodo spet smeli ponuditi branje

"Seveda mnogi gostje naše slaščičarne pogrešajo časopis. Pogrešajo ritual, saj so mnogi ob jutrih k nam prišli prav z namenom ob jutranji kavici prebrati še sveže novice. In to jim zdaj manjka," je konec maja za Večer povedala Mira Osvald Mičović, lastnica priljubljene slaščičarne Ilich v Slovenski ulici. Podobno je takrat razlagala tudi Devana Blakaj, lastnica Kavarne Nana na Glavnem trgu. "Stranke pogrešajo časopise, in to zelo. Smo kavarna in vedno smo imeli goste, ki so, zlasti zjutraj, prišli k nam ob kavi prebrat še Večer, Finance, Ekipo ... in to jim zdaj manjka. Ne mine dan, ko ne bi kdo vprašal, kdaj jim bomo spet smeli ponuditi branje. Upamo, da čim prej, tako kot pobarvanke, ki jih pogrešajo naši najmlajši gostje." 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta