V Ljubljani bodo deratizirali Miklošičev park

STA, M.R.
04.06.2024 12:44

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano bo zaradi namnožitve glodavcev v ljubljanskem Miklošičevem parku izvedel deratizacijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Deratizacija
Sašo Bizjak

Na občini so poskrbeli za ograditev parka, za prihodnje pa napovedujejo dodatna opozorila o pomenu spoštovanja prepovedi hranjenja prostoživečih živali in odlaganja odpadne hrane v odtoke.

Nacionalni laboratorij je zaradi nenadnega pojava glodavcev na tem območju nedavno opravil pregled parka, kjer so deratizacijo nazadnje izvedli konec leta 2022, je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Ljubljana povedala vodja občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Maja Žitnik.

Med ukrepi, ki jih je laboratorij predlagal občini, sta povečana prisotnost mestnih redarjev za nadzor spoštovanja prepovedi hranjenja prostoživečih živali in deratizacija. Slednja je nujna, izvesti pa jo je treba čim prej. "Dela v ta namen smo začeli v ponedeljek s postavitvijo polne panelne ograje, ki bo onemogočila prehajanje skozi park in zaščito prebivalcev," je pojasnila Žitnik. Celoten postopek deratizacije bo izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

Na občini bodo po njenih besedah v prihodnje okrepili ozaveščanje o pomenu spoštovanja prepovedi hranjenja prostoživečih živali in odlaganja odpadne hrane v odtoke. To sta namreč najpomembnejša razloga za namnožitev glodavcev.

Hkrati z deratizacijo Miklošičevega parka bodo deratizirali javno kanalizacijo na tem območju. Začeli bodo v sredo, končali pa najpozneje v petek, je povedal direktor javnega podjetja Voka Snaga David Polutnik.

"Zadnja deratizacija na tem območju je bila opravljena septembra 2023, načeloma pa jo izvajamo enkrat letno," je pojasnil. Tudi on je pozval k upoštevanju prepovedi hranjenja prostoživečih živali in odlaganja odpadne hrane v odtoke.

Pozivu se je na novinarski konferenci pridružil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta