V prvem mesecu unovčenih za 20 milijonov evrov turističnih bonov, največ v ...

STA, Gr.G.
20.07.2020 12:34

... poletnih turističnih destinacijah - na Obali, na Gorenjskem in v Posočju, tudi v termah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža v Portorožu
Zdravko Primožič/FPA

V prvem mesecu uporabe turističnih bonov, od 19. junija do 19. julija, je bilo unovčenih nekaj manj kot 150.000 bonov v skupni vrednosti 20,5 milijona evrov. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je z izvajanjem ukrepa zadovoljen in napoveduje, da bodo do konca poletja pripravili načrt za dodatno spodbujanje gospodarstva. Kot je povedal generalni direktor Finančne uprave RS (Furs) Peter Jenko, je bilo v nedeljo popoldne opravljenih rezervacij še za dodatnih 23.000 bonov. Skupno je bone doslej unovčilo 130.000 upravičencev, kar pomeni, da nekateri bon izkoristijo v več delih - takšnih je bilo doslej okoli 40 odstotkov upravičencev. V povprečju je izkoriščen bon v višini 140 evrov.

Kje je bilo unovčenih največ turističnih bonov? 
Furs
Terme Lendava 
Nataša Juhnov

Sistem rezervacij deluje stabilno

Jenko je tudi izrazil zadovoljstvo, da sistem rezervacij in unovčitev zaenkrat deluje stabilno, doslej večjih težav niso imeli. Veliko je zanimanje tudi za informacije, ki jih Furs posreduje prek klicnega centra - doslej je 30 uslužbencev Fursa odgovorilo na 15.000 klicev in 1500 elektronskih sporočil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta