Na Hrvaškem 25 novih potrjenih okužb. Epidemiološke napovedi za prihodnje dni predvidevajo nadaljnje zmanjševanje števila novih okužb

Gr.G., A.L., STA
20.07.2020 11:45

Na Hrvaškem je potrjenih 25 novih primerov okužbe s koronavirusom. Aktivnih primerov imajo 1150, v zadnjem dnevu pa sta umrla dva starejša pacienta s covid-19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na Hrvaškem so včeraj potrdili 92 okužb z novim koronavirusom, besede direktorja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka, ki je napovedal, da bo število novo okuženih danes nižje, pa so se uresničile. Danes so namreč potrdili 25 novih okužb. 
Trenutno je v državi s covidom-19 obolelih 1150 ljudi, kar je 57 manj kot včeraj, piše Index.hr. Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je za Dnevnik na HRT povedal, da je prišlo do novega žarišča okužb na poroki pri Vinkovcih, zato so tamkajšnje mestne oblasti zahtevale omejitev svatov v naslednjem mesecu dni. Poroke se tako ne bi smelo udeležiti več kot 30 oseb. Capak je dodal tudi, da tečejo pogovori o morebitni omejitvi obratovanja nočnih klubov, odločitev o tem pa bi lahko sprejeli že danes. 

Trenutno je skupno v avstrijskih bolnicah 112 bolnikov s covidom-19.
REuters

V BiH danes potrdili 130 novih okužb z novim koronavirusom

V Bosni in Hercegovini so danes potrdili 130 novih okužb z novim koronavirusom, največ v Sarajevu in sicer 67. Gre za nepopolne podatke, saj se nanašajo zgolj na Federacijo BiH, v zadnjih 24 urah pa so opravili 794 testov. Potrdili so pet novih smrti zaradi covida-19. Pri vseh petih primerih so bili bolniki starejši od 60 let.
V Republiki srbski so medtem objavili, da v zadnjih 24 urah niso opravili nobenega testiranja na okužbo. Zavod za javno zdravje Republike srbske ob tem ni pojasnil, zakaj tega niso storili. To je prvič, da v Republiki srbski od začetka epidemije nimajo podatkov o novih okužbah z novim koronavirusom. So pa v Banjaluki sporočili, da je od nedelja v Republiki srbski zaradi covida-19 umrl bolnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta