Varuh konkurence prevzemu Panvite prižgal zeleno luč

STA, M.R.
09.09.2024 14:15

Hrvaška družba Mplus, ki se je sredi junija preimenovala v Bosqar, je 4. septembra od slovenske agencije za varstvo konkurence prejela dovoljenje za prevzem agroživilske skupine Panvita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška družba je za večinski delež v skupini Panvita odštela 50 milijonov evrov.
Panvita

Družba je pogodbo za nakup 51 odstotkov Panvite podpisala v začetku maja, sedaj pa bo začela postopke za njeno dokapitalizacijo.

Kot izhaja s spletne strani družbe Bosqar, so sklep slovenskega varuha konkurence prejeli 6. septembra, s tem pa je transakcija odobrena. To je po njihovih navedbah predhodno odobrila tudi srbska komisija za varstvo konkurence.

Skupščina je sklep o dokapitalizaciji sprejela sredi junija, v prevzemni družbi pa bodo predvidevajo, da bodo to izpeljali v letošnjem zadnjem četrtletju, odvisno od tržnih pogojev, so še zapisali.

Hrvaška družba je za večinski delež v skupini Panvita odštela 50 milijonov evrov. Večinsko lastništvo Panvite, ki poleg matične družbe Panvita sestavljajo še družbe s področja kmetijstva in trgovine, mesa in mesnih izdelkov ter energetike, je bilo dotlej konsolidirano okoli družbe Regal - Trgovina in podjetij Imo-Real in Imo-Rent oz. družine Polanič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta