Večernji list: Slovenija po neuspeli razrešitvi Zorčiča korak bližje predčasnim volitvam

STA, M.R.
01.04.2021 10:39
Vladajoča koalicija slovenskega premierja Janeza Janše ni uspela v torek zvečer dobiti potrebnih 46 glasov za razrešitev predsednika parlamenta Igorja Zorčiča. Tako je Slovenija naredila korak bližje k še enim predčasnim parlamentarnim volitvam, ocenjuje danes zagrebški časnik Večernji list.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Janez Poklukar in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek
Robert Balen

"Rezultat tajnega glasovanja je jasno pokazal, da Janša nima več večine, čeprav to še vedno ne pomeni avtomatično tudi padca vlade", piše danes Denis Romac. Poudarja, da je odhod treh poslancev SMC dodatno oslabil siceršnjo manjšinsko vlado Janeza Janše, ki jo podpira 38 poslancev.

Odhod treh poslancev je neposredna posledica "Janševega brutalnega, destruktivnega in avtodestruktivega političnega sloga. Janša bo zdaj moral poskusiti sanirati škodo, okrepiti podporo v parlamentu in poiskati boljšega kandidata za predsednika parlamenta od Jožefa Horvata iz NSi", meni komentator. Meni, da Janševi obračuni s koalicijskimi partnerji spominjajo na basen o žabi in škorpijonu.

"Čeprav v tem trenutku (Janša) nima večine, se tolaži z dejstvom, da večine nima niti opozicija, ki s svojo trenutno nesposobnostjo in neorganiziranostjo, kot se zdi, presega nesposobnost in destruktivnost vladajočih", še sklene Romac.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta