Velika sprememba vremena: Najprej močne nevihte s silovitimi nalivi in točo, potem pa ...

A.L.
02.09.2019 09:12

V prihodnjih dneh nas čakajo nižje temperature.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Začetek septembra nam, kot kaže, prinaša občutne vremenske spremembe. "Zahodno od Skandinavije se nahaja globoko ciklonsko območje. Hladna fronta sega vse od severa Evrope do Pirenejev in je od severozahoda že dosegla Alpe. Jutri bo nadaljevala pot preko Alp in v noči na torek tudi preko naših krajev. Nad severno Italijo bo nastalo šibko ciklonsko območje, ki bo poskrbelo za izdatnejšo količino padavin nad našimi kraji," poročajo na portalu Neurje.si.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1168384310866579463{/twitter}
"Ponedeljek bo vremensko pester. Pričakujemo prihod izrazite hladne fronte. Ta nas bo prešla v noči na torek in prinesla konkretnejšo osvežitev ter marsikje izdatnejšo količino padavin. Na severovzhodu Slovenije bo že dopoldan zapihal veter severnih smeri, drugod pa bo ta postopno zapihal popoldan in proti večeru. Na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo med 15 in 18, ob morju okoli 21 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 23 in 26, na Primorskem do 30 °C. V noči na torek se bo ozračje od severa občutneje osvežilo."
Sicer pa bo danes dopoldne delno jasno, ponekod spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldan in zvečer razširile nad vso Slovenijo, poroča Neurje.si. Vmes bodo čez dan, popoldan ter proti večeru ponekod nastajale močnejše nevihte s silovitimi, lahko tudi dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Do poznega večera se bo nevihtno dogajanje umirilo, noč na torek pa bo ostala oblačna in deževna. "Ob morebitnem nastanku močnejših neviht z nalivi, sunki vetra in točo je lokalno možen hiter porast hudourniških vodotokov. Najmanjša verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na severovzhodu Slovenije," še napovedujejo na portalu Neurje.si.
Jutri dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C, pa napovedujejo na Agenciji Republike lovenije za okolje. V sredo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo oslabela. V četrtek bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta