(VIDEO) Kako je v uri in pol narasel vodotok Reke in poplavil most

M.R.
12.09.2024 18:57

Zaradi današnjih obilnih padavin so močno narasli nekateri vodotoki. Na posnetku poglejte, kako je narasel vodotok Reka v Goriških brdih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naraščanje vodotoka Reke v kraju Neblo
Arso

Hidrologi pri agenciji za okolje (Arso) so danes popoldne opozorili, da bodo zaradi povečane namočenosti tal in vodnatosti popoldan in zvečer lahko ob dolgotrajnejših nalivih še možne poplave ob hudourniških vodotokih in manjših rekah.

"Ta pojav je bolj verjeten v osrednji, severni in vzhodni Sloveniji. Razlivanja posameznih manjših vodotokov ter poplave padavinske in zaledne vode bodo danes možna tudi drugod po državi," so zapisali v opozorilu.

Na omrežju X pa so proti večeru še zapisali, da so ob močnem nalivu v Goriških brdih med 16.30 in 18.00 hitro in močno narasli vodotoki Reke in Kožbanjščka v kraju Neblo ter Idrije v kraju Golo Brdo. Ob tem so priložili posnetek naraščanja Reke, ki je v uri in pol poplavila most. Poglejte!

Meteorolog Blaž Šter je na omrežju X zapisal, da je v Vedrijanu v Goriških brdih v treh urah zapadlo 127 litrov dežja na kvadratni meter, v pol ure je v najmočnejšem nalivu padlo kar 47 litrov. Dodal je, da je v Ratečah dež prešel v sneg in zaključil: "Za zadnja leta presenetljivo zgodaj."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta