(VIDEO) Kmalu odprtje: 150 milijonov evrov vredna naložba in 700 delovnih mest

STA, DR
21.01.2020 11:00

Nakupovalno središče Aleja, ki ga v ljubljanski Šiški gradi Spar European Shopping Centers (SES), bo vrata odprlo 19. marca, so v ponedeljek sporočili iz SES Slovenija. Naložba je vredna več kot 150 milijonov evrov, novo središče pa bo na 32.000 kvadratnih metrih potrošnikom nudilo 80 trgovin ter nabor gostinskih lokalov in drugih storitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Njegova posebnost bo med drugim aktivna ozelenjena streha centra.
Ses

Aleja, v kateri naj bi delo po napovedih investitorjev našlo 700 ljudi, se bo razprostirala v treh nadstropjih z dvema podzemnima garažama.
Gradbena dela za novo nakupovalno središče, ki so se začela leta 2017, potekajo zelo dobro in tekoče, v skladu s predvidenim časovnim okvirom, so poudarili v SES Slovenija. "Zelo se veselimo, da bo Aleja obiskovalcem predstavljala mesto prijetnega druženja," je povedal direktor Aleje, ljubljanskega Cityparka in SES Slovenija Toni Pugelj.
Že lani spomladi so sicer v investitorju napovedali, da bo Aleja ponujala 80 trgovin številnih znanih blagovnih znamk, med njimi bodo Interspar, Müller, Big Bang, XYZ, H&M, Hervis, Mass, Calzedonia, Max&Co., S.Oliver, Tommy Hilfiger, Pandora, Intimissimi, Superdry in Buzz. Na novo medtem v Ljubljano prihaja blagovna znamka Sport Vision.
{embed_youtube}https://youtu.be/J1VOKpslshk{/embed_youtube}
To bo sicer peti center SES v Sloveniji, njegova posebnost pa bo med drugim aktivna ozelenjena streha centra, ki bo na 6200 kvadratnih metrov površine med drugim obiskovalcem nudila igrišča za odbojko, košarko in nogomet, fitnes park in tekaško progo.
Posebnost Aleje bo tudi, da bo obiskovalcem ponudila oddelek z raznovrstno kulinariko, imenovan Foodcourt. Na približno 2300 kvadratnih metrov površin bodo na voljo različne restavracije s postrežbo ter ponudniki hitre prehrane in prigrizkov. Ob tem se bodo na 800 kvadratnih metrov površin raztezale kavarne.

Ses
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta