(VIDEO) Ob nesreči na štajerki: "Najboljši ste. Hvala."

A.L.
17.09.2019 10:26

Nič kolikokrat smo že poročali, kako se številni vozniki v primerih prometnih nesreč napačno razvrščajo in s tem povzročajo preglavice reševalcem in policistom, s tem pa ogrožajo tudi življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj popoldne se je na štajerski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki štirih osebnih vozil. Do nesreče je prišlo na izvozu Domžale v smeri Štajerske. Po do sedaj zbranih obvestilih je 40-letni voznik BMW-ja zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste trčil v zadnje vozilo v stoječi koloni, ki je na izvozu nastala zaradi razmer v prometu.
Vozilo udeleženca je odbilo naprej in je trčilo še v vozilo pred njim, tudi to vozilo je odbilo naprej in je trčilo še v vozilo četrtega udeleženca. V nesreči ni bil nihče od udeležencev poškodovan.
40-letnega voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,66 mg/l alkohola v organizmu, odredili so mu strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

"Bravo vsem, ki ste tako reagirali"

Tisto, kar ob takšni novici razveseljuje, pa je ustrezno reagiranje ostalih udeležencev v prometu. Nič kolikokrat smo že poročali, kako se številni vozniki v primerih prometnih nesreč napačno razvrščajo in s tem povzročajo preglavice reševalcem in policistom, predvsem pa "kradejo" prepotrebne minute ponesrečencem. Prav zato so si vozniki ob včerajšnji nesreči zaslužili pohvalo. "Najboljši ste. Bravo vsem, ki ste tako reagirali pred nekaj trenutki na AC med Ljubljano in Domžalami! Hvala," se je glasil zapis na Twitterju, ki so ga objavili na profilu Reševalni pas.
{twitter}https://twitter.com/ResevalniPas/status/1173595109608316929{/twitter}

Prehiteval po reševalnem pasu

Ob tem velja spomniti tudi na primer, ko je v začetku avgusta voznik izkoristil reševalni pas za lastne potrebe. Medtem ko so se preostali vozniki postavili vsak na svojo stran in počakali, da je bila cesta prevozna, je eden od voznikov po sredini ceste, skupaj z reševalnim vozilom, prehiteval stoječi koloni. Policisti so voznika kmalu izsledili.
{twitter}https://twitter.com/ResevalniPas/status/1158291425081139200{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta