(VIDEO) Zlatko na ulici sledil in snemal Kreka, ta je dogodek prijavil policiji. Raper: "Človek dela napake"

STA, M.R., A.L.
24.11.2020 12:22
"Vsako predstavljanje za novinarja, ko nekdo to ni, ocenjujemo za neprimerno, neetično in tudi v škodo novinarskemu poklicu," pravijo v Društvu novinarjev Slovenije. Odzval se je že Zlatko in se opravičil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po poročanju Siola je glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko včeraj na ulici skupaj s še eno osebo pričakal direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka. "Skupaj sta mu sledila ter ga snemala med zastavljanjem vprašanj o ukrepih zoper novi koronavirus. Kljub Krekovim prošnjam nista prenehala. Videoposnetek dogodka je nato Zlatko, ta se je Kreku predstavil kot novinar, objavil na svojem profilu na Facebooku," piše Siol.

Z Milanom Krekom v živo iz Ljubljane!

Objavil/a Zlatko dne Ponedeljek, 23. november 2020

Krek je dogodek prijavil policiji. Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so jih v ponedeljek nekaj po 16. uri obvestili o dogodku na območju centra Ljubljane. Ugotovili so, da sta dva moška hodila za osebo in jo neupravičeno snemala, posnetek pa predvajala na družabnem omrežju.

"Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Prav tako so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve z odlokom predpisanih ukrepov za preprečevanja širjenja nalezljive bolezni," so dodali na policiji.

Danes se je na družbenih omrežjih oglasil tudi Zlatko. "Človek dela napake. Ena teh je tudi moj včerajšnji intervju. Za svoje nespametno dejanje do gospoda Kreka se mu globoko opravičujem," je zapisal nad objavljenim posnetkom, v katerem pojasnjuje situacijo. Kot pravi, ni imel namena užaliti Milana Kreka. Zlatko v posnetku razlaga, kako se pogovarja z ljudmi, ki so pod stresom, povečuje se tesnoba, "vsi se držimo ukrepov, rezultat pa je, da smo po smrtnosti na milijon prebivalcev prvi v Evropi in tretji na svetu". Pravi, da si ljudje želijo odgovore, vse pa poziva, naj se še naprej držijo vseh ukrepov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta