Vlada danes o preventivnih ukrepih, v zaprtih prostorih morda spet obvezne maske

K. Š., STA
24.06.2020 08:40

Vlada bo na današnji seji predvidoma sprejela nekatere ukrepe za zamejitev ponovnega širjenja koronavirusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na torkovi novinarski konferenci, namenjeni predvsem naraščajoči zaskrbljenosti nad stanjem okužb v sosednji Hrvaški, je Kacin poudaril, da ne pričakuje uvedbe drastičnih novih ukrepov, ampak predvsem poenotenje že znanih. Že v torek popoldne se je sestala vladna posvetovalna strokovna skupina za covid-19, vlada pa bi danes lahko odločala o morebitnih predlogih, ki bi jih pripravila strokovna skupina.
Med ukrepi, ki jih je Kacin omenil kot nujne, bi lahko bila vzpostavitev centrov za karanteno oseb, ki se vračajo v Slovenijo iz držav z velikim številom novih okužb z novim koronavirusom, zaradi česar jih je naša država že uvrstila na t.i. rdeči seznam. "Do konca tega tedna potrebujemo karantenski objekt. Enega v vzhodnem delu države, enega pa na zahodnem, v katera bomo sproti nameščali ljudi, jih izolirali in omogočili, da zamejimo širjenje okužbe," je pojasnil.
Na t.i. rdeči seznam bo vlada tako danes na pobudo notranjega ministra Aleša Hojsa predvidoma uvrstila Albanijo in Portugalsko. Kot je Kacin dodal v oddaji 24ur zvečer na POP TV, je Hrvaška za zdaj zagotovo varna država, bodo pa tudi v prihodnje vztrajali pri visokih varnostnih standardih.
Tudi predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel je v torek pojasnil, da je epidemiološka slika na Hrvaškem kljub zadnjim povečanjem števila okužb z novim koronavirusom podobna stanju v Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta