(VPRAŠANJA in ODGOVORI) Turistični bon za slovenske državljane ali za vse, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji? Bom lahko z njim najel avtodom?

M.R.
22.05.2020 18:54

Vlada je pripravila tretji protikoronski zakon za pomoč gospodarstvu, v katerega je vključila tudi razdelitev t. i. turističnih bonov med vse osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Glede na predlog, ki je bil predstavljen javnosti - nastopil je gospodarski minister Zdravko Počivalšek, objavljamo nekaj odgovorov na vprašanja, ki se zastavljajo bralcem. Predlog zakona je objavljen tudi na spletni strani državnega zbora. A poudarjamo, gre za predlog vlade, ki ga mora obravnavati in potrditi še državni zbor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kdo bo upravičen do turističnih bonov?

Bone bodo dobili prav vsi, ki imajo stalno prebivališče na območju Slovenije. Mlajši od 18 let naj bi dobili bon v višini 50 evrov, polnoletni prebivalci pa bon v višini 200 evrov. Torej tudi tuji državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Bodo bon dobili tudi slovenski državljani, ki imajo stalno prebivališče v tujini? 

Po zakonu, ki je predlagan, ti za zdaj ne bodo dobili bona. 

Katere storitve bodo lahko državljani plačali z bonom?

Z bonom bodo lahko prebivalci plačevali storitve, ki se nanašajo na nastanitve in nastanitve z zajtrkom, ki jih nudijo hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije in vsi ostali podobni nastanitveni obrati za kratkotrajno bivanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta