Vreme: Ohladitev in sneg v večjem delu države. Kje je snežna odeja najdebelejša in kakšni so obeti?

M.D.
26.02.2023 09:56

V noči iz sobote na nedeljo se je v Sloveniji ohladilo, velik del države je pobelil sneg. Na Primorskem opozorilo pred močno burjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru je v noči na nedeljo zapadlo 8 centimetrov snega. 
Večer

Prometnoinformacijski center opozarja, da nekod po Sloveniji še vedno naletava sneg. "Vozite previdno, upoštevajte varnostno razdaljo in prilagodite hitrost vožnje vremenskim razmeram," sporočajo na promet.si. Na določenih odsekih je za tovorna vozila promet prepovedan.

Kje so zjutraj namerili največ novega snega? Na jugu države, predvsem na Kočevskem in Dolenjskem, je zapadlo tudi več kot 20 centimetrov snega, večja količina snega je tudi na višjih legah osrednje Slovenije ter v visokogorju. V Mariboru je bilo zjutraj 8 centimetrov sveže snežne odeje.

Novozapadli sneg, 26. 2. 2023. 
Arso
Snežna odeja po Sloveniji. 
Arso

Dopoldne bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije ponehale. Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) napoveduje, da se bo čez dan ponekod v zahodni in severni Sloveniji delno zjasnilo, v osrednji, južni in jugozahodni Sloveniji pa bo občasno še naletaval sneg. Od nedelje zjutraj do ponedeljka zjutraj bodo na izpostavljenih mestih na Primorskem najmočnejši sunki burje do okoli 120 kilometrov na uro, zato je Arso izdal oranžno opozorilo.

Napoved: Jutri bo prevladovalo oblačno vreme, krajša obdobja sončnega vremena bodo na Primorskem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj še zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Obeti: V torek in sredo bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo v torek čez dan znova okrepila. Od srede do sobote bo na zahodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo in četrtek še mogoče rahle padavine. V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme. Burja na Primorskem bo povsem ponehala šele v nedeljo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10 stopinj Celzija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta