Z Glavarjevim pohodom do osveščanja o aktivnostih čebelarjev na invalidskih vozičkih

NR
13.09.2021 13:40
Dobrodelni projekt v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije in Zveze paraplegikov Slovenije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čebelarska Zveza Slovenije

Ob 300. obletnici rojstva velikana slovenskega čebelarstva Petra Pavla Glavarja je Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije (ZPS) organizirala 77-kilometrski Glavarjev pohod, sredstva, zbrana v okviru pohoda, pa bodo namenili za podporo čebelarjem invalidom na invalidskih vozičkih. Čebelarska sekcija invalidov na vozičkih in drugih invalidov je bila sicer v Sloveniji ustanovljena leta 2017, leto pozneje pa so v Sloveniji kot prvi na svetu dobili čebelnjak, prilagojen za delo čebelarjev na invalidskih vozičkih. »Z veseljem smo del dobrodelnega dogodka za sekcijo čebelarjev invalidov pri Zvezi Paraplegikov Slovenije, ki svoje delo marljivo opravljajo pri prvem učnem čebelnjaku na svetu, prilagojenem za invalidske vozičke. Iskrena hvala predsedniku Boštjanu Noču za to humano gesto. Posebno pa se zahvaljujem podjetju Hofer in ostalim donatorjem, ki to plemenito dejanje podpirate,« je dejal Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije.

Vsak korak šteje

Glavarjev pohod z dobrodelno noto se je pričel 10. septembra v Glavarjevi rojstni Komendi in se zaključil naslednjega dne z osrednjo vseslovensko čebelarsko prireditvijo v Lanšprežu, kjer je Glavar pokopan. V soorganizaciji s Čebelarskim društvom Trebnje je ČZS tam tudi otvorila obnovljeni Glavarjev sadovnjak. »Ponovno smo z zbiranjem sredstev pomagali ranljivejšim in pokazali, da je čebelarjem mar tudi za druge, da imamo veliko srce in da znamo pomagati tudi takrat, ko nam je čebelarjem, ob izredno slabi letini, zelo težko,« je povedal Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.

»Prepričan sem, da bo donacija, ki jo v imenu podjetja predajam soorganizatorju, Čebelarski zvezi Slovenije, pripomogla k še večji vključenosti invalidov na invalidskih vozičkih v čebelarske vrste. Njihovo delo je še posebej navdihujoče,« pa je ob predaji donacije v višini 2.000 evrov dejal Bor Trček iz Hoferja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta