Združitev Nove KBM in Abanke: Napovedujejo zgodbo o uspehu

Urban Červek Urban Červek
05.02.2020 18:41

Z združitvijo bo nastala najboljša banka v Sloveniji, sta prepričana John Denhof in Jože Lenič, prva človeka Nove KBM in Abanke. Zaposleni si lahko obetajo spremembe, za ambiciozne dela ne bo zmanjkalo, zagotavljata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednika uprav Nove KBM in Abanke John Denhof in Jože Lenič 
Robert Balen

Nova KBM je danes s plačilom dobrih 444 milijonov evrov kupnine Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) zaključila prevzem celotnega deleža v Abanki. S pravno in operativno združitvijo - končana bo po napovedih še letos - bo nastala banka, po velikosti primerljiva z največjo v državi, NLB.
"Kmalu bomo združili banko v eno entiteto, nastala bo velika, močna banka. Mislimo, da bo to najboljša banka. In najbolj dostopna," je danes na predstavitvi v Ljubljani povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof. "Gre za dobro, veliko zgodbo, za Abanko to pomeni zaključek uspešnega prestrukturiranja. V združitvi vidimo številne prednosti," je dodal predsednik uprave Abanke Jože Lenič.
Za stranke obeh bank se za zdaj ne spreminja nič, še vedno bodo storitve opravljali v poslovalnicah, kjer so jih doslej. "Status za stranke ostaja enak. Ni jim treba storiti ničesar, o vsem bodo obveščeni pravočasno," komitentom sporoča Lenič. Ki je spomnil na zgodovino preteklih prevzemov; Abanki sta se pridružili Vipa in Banka Celje, Nova KBM je že prevzela Raiffeisen banko in Poštno banko Slovenije.
Najboljše storitve obeh bank
John Denhof je poudaril prednosti združitve za stranke: povečala se bo dostopnost bančnih storitev, saj bodo po združitvi stranke lahko posle opravljale na izpostavah obeh bank, več bo bankomatov, boljši bodo tudi finančni produkti, saj bodo v združeni banki obdržali najboljše storitve iz Nove KBM in Abanke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta