Žičničarji na NIJZ naslovili predlog protikoronskih priporočil na smučiščih

STA, A.L.
23.10.2020 16:50

Združenje žičničarjev Slovenije je v imenu vseh upravljalcev smučišč v Sloveniji NIJZ posredovalo predlog priporočil za preprečevanje okužb s covidom-19 na smučiščih. Priporočila so napisali na podlagi priporočil, ki jih bodo izvajali upravljalci smučišč v tujini in ki ne predvidevajo zapiranja smučišč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Žičničarji so oblikovali smernice, ki upoštevajo priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Pričakujejo, da bodo predlogi priporočil upoštevani, so zapisali. "Zavedamo se, da se moramo tako na smučišču kot v kočah in v drugih lokalih počutiti varno, zato bomo poskrbeli, da je obiskovalcem jasno, kakšna so pravila, in bomo poskrbeli, da se upoštevajo," so sporočili iz družbe RTC Krvavec.

V družbi RTC Krvavec so dodali, da letos, kljub slabi lanski sezoni, pripravljajo kar nekaj novosti. "Tako bomo restavracijo v hotelu Krvavec povečali za 100 kvadratnih metrov, da bomo lahko zagotovili ustrezno razdaljo med mizami, delno bomo pokrili plažo na Krvavcu, da tudi tam zagotovimo ustrezne pogoje," so nanizali.

Na Krvavcu so zagotovili, da so poskrbeli za vsa redna vzdrževalna dela. Dokončali so tudi novo progo, ki so jo posvetili nekdanjemu smučarskemu asu Juretu Koširju. Kupili so tri dodatne snežne topove za zasneževanje in sanirali črpališče na Kokri.

Iz družbe Velika planina so sporočili, da bo nihalka na Veliko planino od ponedeljka do nadaljnjega obratovala le dvakrat dnevno, in sicer ob 9. in 16. uri, sedežnica pa ne bo obratovala. Kot so se pojasnili v družbi, so se za spremembo odločili zaradi zaostritve vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Na krožni kabinski žičnici na Mariborskem Pohorju pa bodo bodo od 26. do 29. oktobra in od 2. do 6. novembra potekala redna jesenska vzdrževalna dela. Takrat prevoz z gondolo ne bo mogoč, piše na njihovi spletni strani.

Vzdrževalna dela prav tako potekajo na nihalki na Vogel. Ta ne obratuje od 22. oktobra in do nadaljnjega.

V smučarskih središčih medtem poteka predprodaja vozovnic. Ta ob novih protikoronskih omejitvah večinoma poteka prek spleta, nekatera smučišča zanje zaradi covida-19 dajejo posebne garancije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta