Zlorabe, zavajanja, laganja, nezakonitosti in krnitev ugleda

Aleš Kocjan
10.05.2019 15:08

Poslanci SDS so vložili interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Erjavca. Očitajo mu zlorabo položaja in obveščevalne službe, zavajanje, nezakonito razrešitev poveljnika sil Slovenske vojske ... Premier Šarec zaščitil Erjavca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvo interpelacijo v vladi Marjana Šarca si je prislužil dvakratni obrambni minister.
Robert Balen

Poslanci največje opozicijske stranke SDS, ki je hkrati tudi največja parlamentarna politična stranka pri nas, so vložili interpelacijo zoper obrambnega ministra Karla Erjavca. Med očitki v zvezi z njegovim delom in odgovornostjo so štiri točke: prekoračitev pooblastil in zloraba obrambne obveščevalno-varnostne službe (OVS), nezakonita razrešitev brigadirja Mihe Škerbinca s položaja poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske, prekoračitev pristojnosti, zavajanja in laganja javnosti v zvezi s streljanjem na Počku ter izgubljeno zaupanje v funkcijo ministra in institucije obrambe.

Žan Mahnič: "Erjavec je odpovedal naročilo oklepnikov boxer verjetno na podlagi navodila iz Moskve, preko ruskega veleposlanika v Sloveniji, ki je Erjavcu med volitvami tudi namenil podporo."
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta