Znano podjetje vstopa na slovenski trg, odpira se tudi priložnost za dodatne zaposlitve

Tina Recek Tina Recek
19.03.2024 18:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Fonovič, direktor podjetja Lunos, d.o.o., in Andreas Lehmann, direktor podjetja Lunos GmbH, sta predstavila načrte v Sloveniji in regiji.
Arhiv podjetja

Družba Lunos GmbH iz Berlina, ki je z več kot 65-letnimi izkušnjami  pionir v industriji prezračevanja in je prisotna v 36 državah po svetu, njeni sistemi prezračevanja so dobro poznani tudi že več kot 15 let pri nas, neposredno vstopa na slovenski trg s hčerinskim podjetjem Lunos, d.o.o. Do lani je namreč družba delovala preko lokalnega distributerja. Tako podjetje Lunos, d.o.o., prevzema odgovornost za vse doslej vgrajene originalne prezračevalne sisteme Lunos ​na slovenskem trgu in postaja glavni zastopnik zanje. Med drugim bo zadolženo tudi za širjenje prisotnosti v regiji Adria.

Ob tej priložnosti je Andreas Lehmann, direktor podjetja Lunos GmbH, poudaril, da je njihovo podjetje inovativno, osredotoča se na razvoj in proizvodnjo energetsko učinkovitih prezračevalnih sistemov. Ti so primerni za novogradnje in za stanovanjske objekte, ki so že v uporabi.

  

Poleg dolgoletne tradicije pa se lahko pohvalijo tudi z dejstvom, da tako njihov razvoj kot proizvodnja potekata v Evropi - v Nemčiji - kar izraža njihovo zavezanost k visokim standardom kakovosti in izvirnosti. V prihodnosti pa načrtujejo regijsko širitev s postavitvijo lokalnih pisarn, "kar bo omogočilo še boljšo podporo in oskrbo strank v regiji," je izpostavil Lehmann.

Podrobneje o načrtih za nadaljnji razvoj v Sloveniji pa je spregovoril Uroš Fonovič, direktor Lunosa, d.o.o., Slovenija: "Predanost inovacijam ter zavezanost k odličnosti odražata našo zavezo, da presežemo pričakovanja strank in nenehno postavljamo nova merila v industriji prezračevanja in energetske učinkovitosti." Njihovi kratkoročni načrti vključujejo širitev ekipe za vgradnjo sistemov in zagotavljanje originalnih prezračevalnih sistemov Lunos na slovenskem trgu. Sedež podjetja Lunos, d.o.o., je v Mariboru, pisarne pa nameravajo odpreti še v Ljubljani, Kopru in tudi v Novem mestu. V prihodnosti pa bodo zadolženi za širitev na trge Hrvaške, Srbije, Črne gore in Bosne in Hercegovine.

Fonovič je še poudaril, da je širitev podjetja na slovenski in jadranski trg ključen korak v njihovi rasti in razvoju ter priložnost za dodatno zaposlovanje. Poleg razvoja celotne regije Adria pa se bodo v prihodnosti osredotočili na še močnejšo prisotnost blagovne znamke v sosednjih državah, kjer te še ni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta