Zvišanje plač: Vlada posredovala novo pojasnilo, objavljena tudi peticija, ostro se je odzvala Lidija Jerkič

STA, DR
20.03.2020 11:12

Potem ko je v javnosti veliko prahu dvignila odločitev vlade o zvišanju plač ministrov in državnih sekretarjev, je vlada danes ponovno pojasnila, da za ta namen ni spreminjala nobenih predpisov. "Glede na aktualne razmere in bistveno povečan obseg nalog je uporabila veljavno ureditev," so poudarili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
14 vlada Republike Slovenije
Robert Balen

Plače funkcionarjev so določene v zakonu o sistemu plač v javnem sektorju, ki določa, da so ministri uvrščeni od 62. do 64. plačnega razreda, državni sekretarji pa od 59. do 61. plačnega razreda, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.
Glede na trenutne razmere in bistveno povečan obseg nalog je vlada uporabila veljavno ureditev in v okviru z zakonom določenih razponov ministre in državne sekretarje uvrstila v ustrezen plačni razred, so zapisali. Ob tem so spomnili, da so se lani spremenile plače javnih uslužbencev z uvrstitvami delovnih mest in nazivov v višje plačne razrede, kar je vplivalo tudi na vzpostavljena razmerja med njihovimi plačami in plačami funkcionarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta