Zvočni posnetki razkrivajo Kanglerjevo norčevanje iz Janše, druženje z vplivnim prijateljem in zamere do Podobnika

A.L.
13.04.2022 15:43

Necenzurirano razkriva, da ima Kangler odlične zveze s policijskimi in sodniškimi krogi v Mariboru, kar dokazuje tudi eden od zvočnih posnetkov, ki naj bi izhajal iz leta 2009.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nekdanji mariborski župan in poslanec Franc Kangler se skuša na letošnjih volitvah vrniti v državni zbor, tokrat je politične moči znova združil z Marjanom Podobnikom, predsednikom Slovenske ljudske stranke (SLS). Oba sta del koalicije Povežimo Slovenijo, ki ga sestavljajo stranke Konkretno, Zeleni Slovenije, Slovenska ljudska stranka, Nova ljudska stranka in Nova socialdemokracija. Cilj gibanja je zgraditi dinamično in povezano družbo, ki nikogar ne bo pustila samega, so v gibanju pojasnjevali konec marca. "Ključno poslanstvo kandidatk in kandidatov gibanja Povežimo Slovenijo je iskati rešitve, ki bodo dobre za ljudi, gospodarstvo in kmetijstvo ter naravo, s ciljem da bo Slovenija svoje danosti uporabila za razvoj varnega, zdravega, trajnostnega in spodbudnega okolja, da bo tako vsak posameznik, kot vsi segmenti slovenske družbe, imel najboljše možnosti na svetu za razvoj svojega potenciala in lastne izpolnitve, pri čemer bomo z vključujočo in povezovalno politiko krepili družbo dialoga, medsebojnega razumevanja in solidarnosti," pravijo. 

A četudi sta Kangler in Podobnik zdaj pripravljena na sodelovanje, portal Necenzurirano danes piše, da je še ne tako dolgo nazaj Kangler imel precej drugačno mnenje o bratih Podobnik in premierju Janezu Janši. "To razkrivajo zvočni posnetki Kanglerjevih pogovorov, ki so pred dnevi zaokrožili na svetovnem spletu. Na spletno stran Youtube jih je naložil uporabnik z imenom Janez Novak. Od kod izvirajo, ni znano. Prav tako ne, ali gre za policijske prisluhe iz leta 2009, ki jih je tožilstvo kot dokaz želelo uporabiti v več sodnih procesih proti Kanglerju, a jih je vrhovno sodišče leta 2014 izločilo. Več indicev pa kaže, da bi lahko objavljeni zvočni posnetki nastali v tistem času," piše portal.

Boris Vugrinec

Odlične zveze s policijskimi in sodniškimi krogi v Mariboru

Posnetki razkrivajo, da je bil Kangler v prijateljskih odnosih z vplivnim mariborskim sodnikom Brankom Reismanom, ki danes vodi višje sodišče v Mariboru in predseduje volilni komisiji v enoti Maribor, v kateri letos kandidira Kangler. Nadalje, piše Necenzurirano, je iz posnetkov mogoče razumeti, da je nekdanji mariborski župan gojil veliko zamero do bratov Podobnik pri spopadih za obvladovanje SLS. Janezu Podobniku je očital, da si je v stranki ustvaril klan, kar je bilo za Kanglerja nesprejemljivo. In še, da se je Franc Kangler v pogovorih odkrito norčeval iz Janeza Janše. Spomnimo, danes je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, ki ga vodi minister Aleš Hojs iz stranke SDS.

Necenzurirano razkriva, da ima Kangler odlične zveze s policijskimi in sodniškimi krogi v Mariboru, kar dokazuje tudi eden od zvočnih posnetkov, ki naj bi izhajal iz leta 2009. "V njem je Kangler sogovorniku razkril, da je sodniku Branku Reismanu podaril srnjaka. To naj bi storil zato, ker se je pri takratnem kmetijskem ministru Milanu Pogačniku dogovoril za koncesije za lovske družine. Iz lovskih krogov prihaja tudi Reisman."

Sašo Bizjak

Dobre vezi je spletel tudi s člani stranke SDS, a še pred leti je, kot razkriva eden od posnetkov, o njih imeli drugačno mnenje. Na enem od posnetkov je tako v pogovoru o "prijateljicah iz SDS" polnem psovk, beseda nanesla tudi na Janšo. Omenja ga celo v kontekstu spolnih praks.

Nič dobrega ni imel Kangler leta 2009, ko naj bi nastali pogovori, za povedati tudi o Podobniku. Do danes so, kot kaže, zamere pozabljene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta