Adijo, smučarski skoki! Peter Prevc bo oznanil konec tekmovalne kariere

ŠR
06.02.2024 09:11

Slovenski skakalni šampion se bo od karavane svetovnega pokala poslovil marca v Planici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Prevc bo le še v tej zimi lovil daljave.
EPA

Peter Prevc, eden najboljših, če ne kar najboljši slovenski smučarski skakalec v zgodovini, bo po koncu letošnje sezone sklenil tekmovalno kariero. 31-letni Gorenjec, dobitnik velikega kristalnega globusa za zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2015/16, bo podrobnosti slovesa danes ob 13. uri predstavil na prizorišču, kjer bo marca tudi dokončno postavil smuči v kot. V Planici.

Brat trenutno najboljše skakalke na svetu Nike Prevc je v tej zimi trenutno 13. skakalec sveta, na največjih tekmovanjih je osvojil kar sedem kolajn od tega eno zlato. Na olimpijskih igrah v Pekingu 2022 je bil skupaj z Uršo Bogataj, Niko Križnar in Timijem Zajcem najboljši na mešani ekipni tekmi.

Vrhunec njegove kariere predstavlja sezona svetovnega pokala 2015/16, v kateri je popravil številne mejnike. V njej je zbral 15 od svojih skupno 23 zmag v svetovnem pokalu, 22-krat je stal na stopničkah ter osvojil kar 2303 točke. Vse to so še vedno rekordne znamke v eni sezoni svetovnega pokala.

Skupaj je na posamičnih tekmah svetovnega pokala nastopil 331-krat in 57-krat stopil na oder za zmagovalce. Še dvakrat je v seštevku za veliki kristalni globus zasedel drugo mesto. Dosegel je 23 zmag, kar ga na večni lestvici uvršča na 12. mesto. Vključno z ekipnimi tekmami ima 35 zmag in 87 uvrstitev na stopničke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta