Ankarančanke ne bi smele biti previsoka ovira

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
27.01.2024 06:30

Medtem ko so Štajerke na tekmi proti Primorkam favoritinje, čaka mariborske odbojkarje v Kranju zelo zahteven tekmec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Milošič je na eni od prejšnjih tekem med Branikom in Ankaranom zlahka udarila žogo mimo Amande Pickering.
Igor Napast

Za odbojkarji Maribora in odbojkaricami Nove KBM Branika je zelo uspešen teden. Mariborska kluba sta si sredi tedna priigrala nastop v polfinalu srednjeevropske lige Mevza, s čimer sta izpolnila enega od ciljev tekmovalne sezone. Sedaj ju čaka nadaljevanje državnega prvenstva, v katerem bijeta boj za čim višjo uvrstitev, ki v sklepnem delu prvenstva prinaša boljše izhodišče.

Odbojkarice Nove KBM Branika se bodo danes na tekmi četrtega kroga modre skupine ob 18. uri v dvorani Lukna pomerile z ekipo Ankarana. Štajerke so z 41 točkami na lestvici druge, Primorke s 17 pete. V prvem delu prvenstva so Mariborčanke z Ankarančankami igrale dve tekmi, obe so dobile s 3:0, kar kaže, da so izrazite favoritinje, toda trener bankirk Žiga Kos je v izjavi previden: "V modri skupini ni lahkih tekmic, tako da je na vsaki tekmi treba prikazati najboljšo igro. Četudi smo dvakrat gladko odpravili primorsko vrsto, to ne pomeni, da jo bomo še tretjič. Na tekmi lige Mevza proti zagrebški Mladosti so dekleta prikazala napredek v igri, sploh v prvem in drugem nizu, ki je bil približek tistemu, kar od njih pričakujem. Če bodo zanesljivo sprejemala in uspešno igrala blok obrambo, se presenečenje v Lukni ne bi smelo zgoditi."

Odbojkarji Maribora so sredi tega tedna na turnirju lige Mevza v slovaškem Komarnu odigrali kar tri tekme, kar je bilo zagotovo utrudljivo. Na srečo imajo na voljo dan več za osvežitev moči, saj bodo obračun tretjega kroga državnega prvenstva proti ekipi Triglava v Kranju igrali v nedeljo ob 18. uri. Triglav je sila neugoden tekmec, v drugem krogu je v Ljubljani šele po petih nizih izgubil proti ekipi ACH-ja. V prvem delu državnega prvenstva je mariborsko vrsto presenetil v dvorani Tabor z zmago s 3:2, v Kranju je bilo 3:0 za Mariborčane. Na lestvici ima Maribor na tretjem mestu 27 točk, Triglav na četrtem 25, tako da se med štajerskimi in gorenjskimi odbojkarji obeta trd boj za tretje mesto. Že po jutrišnjem obračunu bi ekipi na lestvici lahko zamenjali mesti, a v OK Maribor verjamejo, da je kakovost na njihovi strani in da se bodo z gostovanja vrnili zadovoljni.

Pari 4. kroga, ženske, modra skupina, danes, ob 17. uri: Šempeter - Luka Koper; ob 18. uri: Branik - Ankaran, GEN-I - Calcit; zelena skupina, 4. krog, danes, ob 16. uri: Šentvid - Formis; ob 18. uri: Grosuplje - Visit Braslovče; ob 19.30: Krim - Calcit II; moški, 3. krog, modra skupina, danes, ob 18. uri: ACH - Fužinar Sij Metal Ravne; ob 19. uri: Calcit - Panvita Pomgrad; jutri, ob 18. uri: Triglav - Maribor; zelena skupina, 3. krog, danes, ob 19. uri: Špan Brezovica - Črnuče, Krka - Alpacem Kanal; ob 20.30: Šempeter - Šoštanj Topolšica. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta