Ante Šimundža pred potjo vijoličastih v Vojvodino: "Težko nas je presenetiti"

ŠR
13.08.2024 18:12

Pri NK Maribor so vsi nogometaši nared za povratni spopad kvalifikacij za konferenčno ligo. Pritisk Vojvodine bo manjši, ker ne igra v Novem Sadu, temveč v Bački Topoli, verjame trener Ante Šimundža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža snuje taktiko za Vojvodino, pričakuje agresivnega, a ne brezglavega tekmeca.
Andrej Petelinšek

Po nedeljski zmagi nad Muro so se v nogometnih vrstah Maribora na novo prešteli in trener Ante Šimundža je zadovoljno ugotovil: "Vsi trenirajo, vsi so pripravljeni, tudi Milec, čeprav je preventivno predčasno končal prvo tekmo z Vojvodino in ni bil v kadru proti Muri." V sredo vijoličasti odpotujejo v Srbijo, v Vojvodino, v četrtek ob 20. uri tam igrajo z nekdanjo prvakinjo jugo lige (1966, 1989). A ne v Novem Sadu, zaradi prenove igrišča stadiona Vojvodine bo povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Bački Topoli, na stadionu, ki sprejme 4500 navijačev.

"Je že razlika, če jih je 4500 ali pa dvajset tisoč. Pričakujem pritisk Vojvodine, a ne tako velikega, kot če bi igrala doma. Se je pa že navadila igrati v Bački Topoli, to zanjo ne bo težava," pravi Šimundža. Toda tekmeci Maribora imajo težave - povsod. Zdaj so pri petih zaporednih porazih, tista z Ajaxom za evropsko ligo sta bila logična, Vojvodina je izgubila še v srbski ligi s Čukaričkim in Bačko Topolo, vmes jo je z 2:1 v Ljudskem vrtu ugnal Maribor. Je v nedeljo v porazu z 1:3 proti Bački Topoli preveč zavzeto skrivala svoje adute pred Mariborom?

"V primerjavi s prvo tekmo je zamenjala štiri igralce, dva sta poškodovana. Ampak težko nas preseneti, nekih zakonitosti v igri se ne da kar spremeniti. Gol, ki smo ga dali v zadnji minuti prve tekme, je zelo pomemben, dal nam je prednost," se je Ante dotaknil minulega četrtka, ko sta za Maribor zadela Josip Iličić in Hilal Soudani: "Privilegij je imeti takšna nogometaša. S svojo željo 'okužita' vse okoli sebe. In še vedno se želita dokazovati, predvsem gre za dokazovanje sebi, da sta še sposobna tega nivoja."

Kako se bo Šimundža lotil tekmeca na igrišču, ki je videti v slabem stanju? "Pogoji bodo za oboje enaki, na daleč ne bi sodil, nisem strokovnjak za to, a nisem dobil občutka, da se ne bi dalo igrati. Vojvodina bo čim hitreje skušala dati gol, agresivna bo, brezglava pa nikakor ne. V igri ima red, disciplino, kakovost. Mi se bomo postavili ... tekmovalno. Kljub prednosti moramo biti nevarni pred domačim golom."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta