Ante Šimundža: Vojvodina naj počaka, zdaj je na vrsti Bravo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
02.08.2024 18:37

Nogometaše Maribora po vrnitvi iz Romunije čaka domača naloga. V nedeljo ob 20.15 bodo gostili ljubljanski Bravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža se bo za morebitne rotacije v ekipi odločil po zadnjem treningu.
Andrej Petelinšek

Poraz v Romuniji ni bil usoden, gola Josipa Iličića in Arnela Jakupovića na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo sta bila ob popotnici iz Ljudskega vrta dovolj, da so nogometaši Maribora izločili Universitateo Craiovo. "Če pogledam v globalu dveh tekem, smo bili boljši nasprotnik, je pa dejstvo, da smo na drugi tekmi kar trpeli. To smo tudi pričakovali. Nismo bili na nivoju, ki smo ga sposobni. Imeli smo težave predvsem pri prepoznavanju agresivnosti in kako je treba v obrambi oddelati zadeve. Dvakrat smo zaostajali, dvakrat prišli do izenačenja, imeli smo ogromno priložnosti, ogromno odprtega prostora, v naslednjih preizkušnjah moramo narediti korak naprej," se je po vrnitvi pod Kalvarijo tekme v Craiovi, ki so jo njegovi nogometaši sicer izgubili z 2:3, a bili v seštevku dveh dvobojev boljši s 4:3, spomnil trener Ante Šimundža.

Craiovi ni uspelo, kar je v prvem predkrogu evropske lige bolgarskemu Botevu, ki je vijoličaste izločil iz kvalifikacij za drugo najprestižnejše klubsko tekmovanje na celini. "Po analizi, ki smo jo naredili, ima Craiova boljše posameznike, Botev pa boljšo organizacijo v igri. Nasprotnika je sicer nehvaležno primerjati, smo pa oba dobro analizirali. Proti Botevu nam je zmanjkal predvsem prvi polčas v Mariboru, je pa to izkušnja, s katero moramo zrasti. Marsikateri igralec še ni igral takšnih tekem," je doslej prehojeno evropsko pot podčrtal Šimundža. Na tretji postaji se bo slovenskim podprvakom zoperstavila novosadska Vojvodina. Prva tekma tretjega predkroga konferenčne lige bo v četrtek ob 20.15 v Mariboru, povratna teden dni kasneje, 15. avgusta, na stadionu TSC Arena v Bački Topoli, kjer v prejšnji sezoni četrtouvrščena ekipa srbske lige in finalistka pokala igra domače tekme v Evropi.

O Vojvodini, ki se v tretji rang seli po izpadu proti Ajaxu v drugem predkrogu evropske lige, Šimundža še ni želel razpredati. Razumljivo, v nedeljo ob 20.15 Maribor čaka tekma tretjega kroga prve lige. V Ljudski vrt prihaja ljubljanski Bravo. "Tudi Bravo prihaja z evropske tekme. Na žalost mu ni uspelo. Seveda si želimo, da bi čim več slovenskih ekip prišlo čim dlje v Evropi. Bravo ima prepoznaven način igre, visoko dinamiko, pressing, enostavnost … Pripravljeni moramo biti na njih," opozarja snovalec taktike vijoličastih, ki si četrtkove tekme Šiškarjev proti Zrinjskemu ni ogledal, saj se je začela le dve uri pred začetkom dvoboja v Craiovi. "Potem sem videl, da je bilo veliko dežja in da je bilo igrišče izjemno težko. Osredotočili se bomo na njihove prejšnje tekme," je povedal Šimundža.

Gostovanje v Romuniji ni pustilo posledic na zdravstvenem kartonu ekipe, tudi Hilal Soudani, ki se je poškodoval na prvi uradni tekmi sezone proti Botevu, je vse bližje vrnitvi. Bo Šimundža premešal ekipo? "Rotacije bodo po potrebi. Zaradi fizične utrujenosti ali zaradi preventivnega razloga, če bi se na zadnjem treningu pojavila kakšna stvar. Po treningu, mogoče celo na dan tekme se bom odločil, kako in kaj," odgovarja.

Pari 3. kroga I. SNL: danes ob 20.15: Radomlje – Domžale; jutri ob 17.30: Primorje – Koper, ob 20.15: Mura – Celje; v nedeljo ob 20.15: Maribor – Bravo; v ponedeljek ob 20.15: Olimpija – Nafta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta