Boston po porazu s Kopitarjevimi kralji izgubil prvo mesto v vzhodni konferenci

STA, J.K.
18.02.2024 09:20

Kopitar je dosegel gol za izenačenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hokejisti Los Angelesa so v tekmi severnoameriške lige NHL v Bostonu po podaljšku premagali Boston s 5:4. K uspehu kalifornijske ekipe je odločilen delež prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je dosegel gol za izenačenje v rednem delu, s katerim so kralji izsilili podaljšek. Kralji so tako dosegli drugo zaporedno zmago po uspehu proti New Jerseyju z 2:1 pred dvema dnevoma, potem ko so na prvi tekmi tedna kar z 0:7 klonili proti Buffalu.

Boston, do zdaj vodilna ekipa atlantske skupine, je bolje odigral večji del tekme in trikrat vodil, a so se gostje vselej vrnili. Po zaostanku z 1:3, dva gola za domače je dosegel James Van Riemsdyk, je Los Angeles z goloma Vladislava Gavrikova in Alexa Laferriera na začetku zadnje tretjine že izenačil, potem pa je za novo vodstvo Bostona poskrbel Trent Frederic.

Kralji, ki so osvojili 62. točko v sezoni, so imeli nato v končnici rednega dela igralca več, kar je izkoristil Kopitar in s 17. zadetkom v sezoni svoji ekipi zagotovil podaljšek. V tem pa so bili gostje boljši in slavili z golom Brandta Clarka pol minute pred koncem. Boston je z izgubo točke moral predati prvo mesto v vzhodni konferenci Floridi, ki je v zadnjem času v zastrašujoči formi. Tampo, ki je imela pred tem osem zaporednih domačih zmag, je premagala kar z 9:2 in vknjižila deveto zaporedno zmago in 11. zaporedno v gosteh.

Reuters

Do rekorda v številu zaporednih gostujočih zmag, ki je v lasti Detroita (2005/2006) in Minnesote (2014/2015), ji manjka le še ena zmaga. Matthew Tkachuk in Sam Bennett sta pri zmagovalcih v statistiko vpisala po dva gola in dve podaji. Nikita Kučerov, najučinkovitejši igralec lige, je za Tampo dosegel 94. točko v sezoni, prispeval je podajo.

Florida ni edina ekipa, ki je v soboto zmagala z zelo redkim rezultatom 9:2. To je uspelo tudi Torontu, ki je bil na domačem ledu boljši od Anaheima. Na drugi zaporedni tekmi in šesti v sezoni je tri gole dosegel Auston Matthews, s tem pa se prebil na šesto mesto najučinkovitejših igralcev lige, doslej je zbral 71 točk. Poleg Kučerova so pred njim še Nathan MacKinnon (89), Connor McDavid (81), David Pastrnak (79) in Elias Pettersson (72). Na lestvici strelcev je Matthews daleč najboljši, dosegel je že 48 golov, devet več od Sama Reinharta.

Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin ni povsem na vrhu lestvice strelcev, na tekmi v Montrealu, končala se je zmago njegove Washingtona s 4:3, pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem z golom in tako ne bo izenačil svojega najboljšega dosežka, ki ga je dosegel še v sezoni 2005/2006, ko je mrežo zatresel na sedmih tekmah zapovrstjo. Za tolažbo, ker mu to ni uspelo, je poskrbel vsaj njegov beloruski soigralec Aliaksej Protas, ki je v zadnji tretjini odločil tekmo. Tako kot vodilna ekipa vzhoda je v soboto na domačem igrišču izgubila tudi vodilna ekipa zahoda in nasploh najuspešnejše moštvo lige, Vancouver. S 4:2 ga je ugnal Winnipeg, pri vseh golih, dva je dosegel Gabriel Vilardi, je sodeloval Mark Scheifele, prispeval je gol in tri podaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta