Braisaz-Bouchet do zmage še v skupinskem startu, Lampič 16.

STA, Gr.G.
17.12.2023 14:38

Danes bo v Lenzerheideju na sporedu še tekma v moškem skupinskem startu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Francoska biatlonka Justine Braisaz-Bouchet je zmagovalka današnje preizkušnje svetovnega pokala v skupinskem startu v Lenzerheideju. Brez zgrešenega strela je s progo opravila v 36:04,6 minute in v cilj prišla pred švedskima sestrama Elviro in Hanno Öberg. Edina slovenska predstavnica Anamarija Lampič je bila ob šestih zgrešenih strelih 16.

Za francosko predstavnico je popoln konec tedna na tem novem prizorišču svetovnega pokala v Švici. Pred tem je 27-letna biatlonka slavila tako v sprintu kot tudi na zasledovalni tekmi.

Justine Braisaz-Bouchet
EPA

Danes se je znova izkazala z odličnim streljanjem, kjer je tudi naredila razliko do zasledovalk. Elvira Öberg in njena sestra Hanna sta zgrešili po dva strela (po en na prvih dveh streljanjih) in na koncu zaostali 5,5 in 10,6 sekunde za zmagovalko. S tem je Braisaz-Bouchet tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Znova je strelišče predstavljalo velik izziv za edino slovensko predstavnico na tekmi. Lampič je na prvo streljanje leže prišla kot deseta, a je nato morala dvakrat v kazenski krog in je padla na 27. mesto.

EPA
EPA

V drugo leže je bila bolj natančna, zgrešila je en strel, enako tudi v tretjem streljanju, ko je stoje pokrila štiri tarče. V zadnjem streljanju pa je stoje znova zgrešila dve tarči. Čeprav je morala odteči dodatnih 900 metrov v šestih kazenskih strelih, je v zadnjem tekaškem krogu pridobila šest mest za končno 16. mesto z zaostankom 1:58,3 minute za zmagovalko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala Braisaz-Bouchet vodi s 427 točkami pred danes petouvrščeno Ingrid Landmar Tandrevold iz Norveške s 417 točkami in Elviro Öberg s 393 točkami.

Danes bo v Lenzerheideju na sporedu še tekma v moškem skupinskem startu, ki ga bo prvič izkusil Slovenec Lovro Planko. Start bo ob 14.45.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta