Branikov Žiga računa na točke, Mariborov na presenečenje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.02.2024 06:01

Ekipa Nove KBM Branika bo danes ob 18. uri v Lukni igrala proti odbojkaricam GEN-I, ekipa Maribora pa ob 19. uri v Kamniku proti Calcitu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Visok blok - v njem sta Klara Milošič (2) in Isa Ramić - je pomembno orožje mariborske ekipe.
Andrej Petelinšek

Sredi tedna so bile odigrane tekme sedmega kroga državnega prvenstva odbojkaric. Za edino spremembo na lestvici so poskrbele igralke novogoriškega kluba GEN-I, ki so doma s 3:1 premagale vrsto Šempetra in jo spodrinile s tretjega mesta. Novogoričanke bodo v današnji tekmi osmega kroga, ki se bo v Lukni začela ob 18. uri, tekmice Mariborčank.

Mariborske bankirke, ki so v prejšnjem krogu brez težav v Kopru s 3:0 odpravile ekipo Luke in se na lestvici za Calcitom učvrstile na drugem mestu, bodo tekmo začele kot favoritinje. "Goričanke igrajo iz tekme v tekmo boljše, težave, ki so jih spremljale v uvodnem delu sezone, so očitno preteklost. Tudi mi se lahko pohvalimo, da je naša pripravljenost v vzponu, in to dokazujemo tudi na igrišču," pravi trener bankirk Žiga Kos. "Vsaka tekma v tem delu sezone je neke vrste pripravljalna pred odločilnimi boji za naslov prvakinj. Zavedamo se, da moramo našo igro še nadgraditi, zato bom od deklet zahteval, da od prve minute obračuna proti Primorkam zaigrajo resno, zbrano in odločno," je dodal trener Štajerk, ki bo lahko računal na vse igralke.

Veliko večji zalogaj čaka odbojkarje Maribora. Ti so sredi tedna v pokalni tekmi v Škofji Loki premagali Lubnik, danes pa jih ob 19. uri v tekmi šestega kroga državnega prvenstva v Kamniku čaka ekipa Calcita. Kamničani so ob ACH Ljubljana favoriti za naslov prvaka, tako da Mariborčane čaka visoka ovira. "Gostitelji prikazujejo odlične igre, a so tudi ranljivi, kar je dokazal poraz proti Triglavu, tako da v Kamnik ne potujemo z belo zastavo. Če smo pred tednom dni v Ljubljani odščipnili točko ACH, zakaj je ne bi še Calcitu," je optimist kapetan mariborskih odbojkarjev Žiga Donik. "Igro gostiteljev, ki so se nedavno okrepili s še enim tujcem, poznamo, seveda pa tudi Kamničani poznajo našo igro, tako da v tem pogledu ne more biti presenečenj. Zdravstveno stanje v ekipi ni spodbudno, kljub temu pa se bomo s kamniškimi odbojkarji spopadli po najboljših močeh in morda nam uspe presenečenje," je dodal kapetan ekipe Maribora.

Calcit bo v vlogi favorita, a Maribor v Kamnik ne potuje z belo zastavo.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta