Mariborčanke veliko boljše od Šempetrčank, ki so z igro razočarale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.02.2024 20:14

Tekma v Lukni se je končala po le uri in petnajstih minutah igre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po porazu v tekmi 5. kroga modre skupine državnega prvenstva odbojkaric proti Calcitu v gosteh so se odbojkarice Nove KBM Branika spet veselile točk. V tekmi 6. kroga so v dvorani Lukna s 3:0 (25:17, 25:15, 25:14) premagale vrsto Sipa Šempeter. Igra Mariborčank je bila na visoki ravni, Šempetrčanke pa so bile le bleda senca ekipe, ki je v minulih sezonah mariborski povzročala veliko skrbi. 

Mariborska ekipa, ki je zaigrala brez obolele Ize Mlakar, je tekmo začela spodbudno in po napadalnih akcijah Klare Milošič in Ise Ramić povedla 13:8. Tudi v nadaljevanju je bila pobuda na strani gostiteljic, ki so iz minute v minuto višale prednost, za kar je z nekaj točkami poskrbela Tali Lekše, pri vodstvu 19:11 pa jim je bila pot do zmage v nizu odprta. 

Drugi niz je prav tako mineval v boljši igri gostiteljic. Te so si po točkah Klare in Nike Milošič, Ramićeve in Andree Tišma priigrale vodstvo 5:0, nato pa z zbrano in odločno igro vodstvo povišale na 16:8. Šempetrčanke se niso vdale, Darja Eržen in Ana Mojca Krajnc so dosegle nekaj točk, a ne dovolj, da bi ogrozile visoko vodstvo mariborske vrste, ki je osvojila še drugi niz. 

Mariborska ekipa je tretji niz začela silovito in s točkami sester Milošič in Ramićeve povedla 7:0. Gostje, ki so bile na trenutke nemočne, so v nadaljevanju strnile svoje vrste, izkoristile slabo igro gostiteljic in njihovo vodstvo znižale na tri točke (9:6). V nadaljevanju so mariborske odbojkarice spet ujele ritem igre, zagospodarile na igrišču in brez težav osvojile še tretji niz.

V ekipi Branika sta po dvanajst točk dosegli Klara Milošič in Isa Ramić, enajst Nika Milošič in deset Tali Lekše, v ekipi Šempetra  pa je bila z devetimi točkami najučinkovitejša Darja Eržen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta