Branikovec Rok Ažnoh do naslova svetovnega prvaka: Tudi Slovenija ima dovolj znanja za smuk

ŠR, STA
19.01.2023 14:12

Rok Ažnoh je ponovil dosežek Roka Perka iz leta 2005 in Boštjana Klineta iz leta 2011 ter osvojil zlato medaljo v smuku na svetovnem mladinskem prvenstvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Ažnoh je odlično drvel po progi in najbližjega zasledovalca prehitel za pol sekunde.
Sloski

Mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu bi se za slovensko smučarsko reprezentanco težko začelo bolje. Rok Ažnoh je že v prvi disciplini, smuku, postal mladinski svetovni prvak. Korošec, sicer član mariborskega Branika, je v Avstrijo pripotoval z odlično popotnico. Dobitnik srebrne kolajne na veleslalomu na olimpijskih igrah mladih leta 2020 je v najhitrejši disciplini na svetovnem prvenstvu potrdil vlogo favorita. S časom 55,06 sekunde je prvega zasledovalca, Francoza Albana Elezija Cannaferino, je prehitel za pol sekunde, bronasti Švicar Livio Hiltbrand pa je zaostal za 82 stotink.

"Vožnja je bila zelo dobra. Uspelo mi je popraviti napake s treninga. Nekako sem uspel zvizualizirati zelo dobro vožnjo, nato pa sem jo uspel tudi pokazati. S to zmago lahko še bolj napadem na superveleslalomu. Tudi cela sezona bo še zelo dolga in si lahko obetam še nekaj dobri rezultatov do konca marca," je bil po velikem uspehu zadovoljen 20-letni Koteljčan, ki bo v St. Antonu visoko meril tudi jutri, ko bo na sporedu superveleslalom.

Ažnoh je postal tretji Slovenec s smukaškim zlatom v moški konkurenci mladinskega SP. Leta 2005 je to uspelo Roku Perku, leta 2011 pa Boštjanu Klinetu. Ilka Štuhec je naslov najboljše med mladinkami osvojila leta 2008. Z uspehom je bil, razumljivo, zadovoljen tudi vodja slovenskih smučarskih reprezentanc. "Rokova vožnja je bila vrhunska. Bil je zelo osredotočen in praktično brez kakršnekoli napake. Glede na to, da je bil smuk zelo kratek in je prišel s tako prednostjo v cilj, sem takoj vedel, da bo postal svetovni prvak," je povedal Janez Slivnik. In dodal: "Je zelo priden in je delal za vse to. Zdaj je bil nagrajen. Gre za zelo težko disciplino in težko je konkurirat vsem največjim nacijam. Pokazalo se je, da imamo v Sloveniji dovolj znanja tudi za smuk."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta