Celjani doma visoko premagali Radomlje

STA, M.R.
11.08.2024 22:20

Nogometaši Celja so v četrtem krogu prve Lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje s 4:2 (2:0).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani bodo v prihodnjem krogu igrali proti Olimpiji.
Andrej Petelinšek

Celjani, aktualni državni prvaki, so novo sezono začeli z zmago proti Bravom in porazom proti Muri. Po nenadni menjavi trenerja, ko je Damirja Krznarja zamenjal stari znanec Albert Riera, Celjani sicer niso v najboljši formi, v Evropi so po visokem porazu proti Slovanu iz Bratislave izpadli iz kvalifikacij za ligo prvakov, so pa v prvi tekmi 3. kroga za evropsko ligo doma premagali Shamrock Rovers z 1:0.

Radomljani so po dveh porazih proti Kopru in novincu Nafti 1903 v prejšnjem krogu prišli do prve zmage, ko so z 1:0 premagali zadnjeuvrščene Domžalčane. Tokrat so v mestu ob Savinji doživeli tretji letošnji poraz in s tremi točkami ostajajo sedmi. Celjani so skočili na tretje mesto s šestimi točkami, za vodilno Olimpijo imajo ob tekmi zaostanka štiri točke manj.

Celjani so v uvodnih minutah prevzeli posest in povedli iz prve resnejše priložnosti, Mario Kvesić je z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Ivana Brnića, ki je premagal vratarja Radomelj Jakoba Kobala.

Najbolj aktiven nogometaš uvodnih minut Brnić je imel v 19. minuti novo priložnost, ko je spet sam stekel v kazenski prostor, a je bil tokrat preveč na levi strani in Kobal je strel ubranil. Slednji je le nekaj trenutkov zatem spet posredoval, iz oči v oči je bil boljši še od Armandasa Kučysa.

Celjani so bili tudi po golu v prvem polčasu podjetnejši, Lovro Štubljar je bil prvič v akciji šele po pol ure igre, ko je bil na mestu ob prostem strelu Roka Štormana.

Grofje so v 38. minuti povišali prednost, znova je akcijo začel Kvesić, z dolgo žogo je v ogenj poslal Aljošo Matka. Ta se je sprva spretno izognil prepovedanemu položaju, zatem pa iz igre vrgel celotno obrambo Radomelj in žogo poslal v bolj ali manj prazno mrežo.

V drugem polčasu pa so Celjani padli, izgubili zbranost in Radomljani so to izkoristili. Najprej je Štorman s strelom mimo vrat zapravil priložnost. Tudi Celjani so grešili prek Luke Bobičanca in Jošta Piška, sledil pa je kaotičen zadetek Radomelj.

Moses Barnabas je s podajo v globino zaposlil Stjepana Davidovića, Aljaž Krefl, ki ga je lovil, pa je v sprintu padel in se prijel za zadnjo stegensko mišico. Davidović je tako sam stekel pred Štubljarja, ki je prvi strel ubranil, žoga pa se je od strelca odbila v prazno mrežo.

Le nekaj minut zatem celjske obrambe znova ni bilo nikjer, nenadoma se je sam pred Štubljarjem znašel rezervist Niko Gajzler, a priložnost zapravil. Se pa je oddolžil v 64. minuti, ko je s konico čevlja zaključil akcijo Radomelj po levi strani za 2:2.

Bledi Celjani so nato že videli enajstmetrovko, ko je Nemanja Gavrić podrl Luko Menala, a je bil prekršek zunaj kazenskega prostora. So pa grofje vseeno zadeli, saj je po predložku Bobičanca z glavo zadel Damjan Vuklišević. V 80. minuti je dišalo po novem golu Celjanov, strel Menala je Kobal ubranil, a se je žoga skoraj odkotalila v gol, preden jo je gostujoči vratar ujel.

V sodnikovem dodatku je dvoboj za domače končno odločil Kučys, po predložku Rolanda Aaronsa je Litovec spretno podstavil nogo.

V naslednjem krogu bodo Celjani gostovali v Ljubljani pri Olimpiji, Radomljani pa bodo doma gostili Mariborčane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta