Celjani v ligi prvakov: Na tekmi z Danci velja graditi

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
14.09.2023 15:40

Le nekaj sreče, morda več izkušenj, pa bi celjski rokometaši v prvem krogu lige prvakov premagali danskega prvaka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so se v prvem krogu lige prvakov merili z Danci. V skupinskem delu jih čakajo še tekme z Barcelono, Magdeburgom, Montpellierjem, Veszpremom, Portom in Wislo.
Rk Celje PL

Rokometaši iz Celja so v minulem tednu dni pokazali dva obraza. Potem ko so v uvodu državnega prvenstva po nekoliko bolj bledi predstavi izgubili s Trebanjci, je bila njihova igra v prvem krogu lige prvakov že na precej višji ravni. Močno prenovljena zasedba pivovarjev se je danskemu prvaku GOG-u izjemno upirala, na koncu pa je le malo (z)manjkalo za presenečenje. Ob zvoku sirene je semafor kazal 36:38. Mlada in prenovljena zasedba Celjanov je tekmo odprla pogumno in v deseti minuti, po golu Tadeja Mazeja, enega bolj izkušenih, povedla že s plus štiri. Veliko je k dobremu rezultatu prispeval tudi vratar Rok Zaponšek, ki je v prvih desetih minutah zbral že pet obramb. Ritem je nato pri slovenskih prvakih nekoliko popustil, a na odmor so vseeno odšli z zadetkom prednosti.

Festival zadetkov se je nadaljeval tudi v drugem delu, sredi katerega so Celjani vodili z dvema goloma razlike, z Danskega pa je vse bolj dišalo po velikem presenečenju. A GOG je rezultat obrnil, pet minut pred koncem povedel s plus dve in razliko obdržal do konca.

"Na tekmo smo se dobro pripravili, kar je bilo ključnega pomena za takšen rezultat. Na koncu smo bili žal nekoliko prekratki, mogoče je zmanjkalo malo sreče. Graditi moramo na pozitivnih stvareh in iz tekme izvleči maksimum. Veliko igralcev je prvič igralo ligo prvakov, na tem moramo delati, da se čim bolj sprostijo, osvojijo občutek za težke tekme in napredujejo," je povedal kapetan Žiga Mlakar, ki je s 33 leti najstarejši v ekipi.

"Žal mi je, da na koncu nismo osvojili točke. Po takšni predstavi smo si jo zagotovo zaslužili. Po drugi strani moramo ostati realni. Naša ekipa je mlada in neizkušena ter potrebuje čas, da dozori. Moji varovanci so dali vse, kar zmorejo, na igrišču so pustili srce," pa je po tekmi razlagal trener Alem Toskić in se ozrl že proti sobotni prvenstveni tekmi proti Svišu iz Ivančne Gorice, za katero pravi, da bo prav tako zelo zahtevna. A Celjani se bodo morali na ritem dveh tekem na teden kar hitro privaditi, že v sredo jih namreč čaka nova evropska tekma, tokrat bodo v Zlatorogu gostili serijskega portugalskega prvaka Porto.

Pari 2. kroga I. SRL - v soboto ob 18.30: Slovan - Krka; ob 19. uri: Koper - Škofja Loka, Ormož - Slovenj Gradec, Ivančna Gorica - Celje, Ljubljana - Ribnica; v nedeljo ob 18. uri: Trebnje - Velenje; ob 19. uri: Škofljica - Dobova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta