Celjani v rokometni ligi prvakov: Madžari so enakovredni - a samo na papirju

Bojan Bauman Bojan Bauman
23.11.2022 08:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tilen Strmljan (z žogo) je bil s celjskimi rokometaši letos v rokometni ligi prvakov že nekajkrat na pragu zmage, a veselili so se le enkrat.
Henning Bagger

Precej nepričakovano so madžarski rokometaši Picka iz Szegeda v ligi prvakov doslej osvojili vsega dve točki in so po šestih krogih na predzadnjem mestu v skupini B. Premagali so le norveški Elverum s 30:23 na domačem igrišču. V prejšnjem krogu so spet izgubili, takrat na gostovanju v Kielcah.

Madžarsko ekipo deseto leto vodi trenerski duo Juan Carlos Pastor-Marko Krivokapić. Že lanska sezona v Evropi za Pick ni bila najboljša, a so osvojili državno prvenstvo, potem ko so v finalu premagali Veszprem. Predsednika kluba Petra Szucsa je ta naslov prepričal, da je s trenerjema podpisal novo pogodbo do leta 2024. No, hitro se je izkazalo, da to ni bila najbolj pametna poteza za bogati klub iz mesta salam. Predvsem madžarski zvezdniki v ekipi, kot sta Bence Banhidi in Richard Bodo, naj bi bili s to odločitvijo nezadovoljni. To naj bi botrovalo slabšim predstavam ekipe v tej sezoni. Nezadovoljstvo domačih igralcev je vmes očitno naletelo na razumevanje vodstva ekipe. Pred dnevi so iz kluba sporočili, da se bosta trenerja kmalu poslovila. Pogodbo so jima skrajšali za eno leto, klub bosta vodila do konca te sezone.

Takrat se bo nedvomno premešala tudi postava, v kateri je trenutno ob dvanajstih Madžarih (večina med njimi je v ekipi samo na papirju in na tekmah ne dobivajo priložnosti) kar 13 tujcev. Mesto v ekipi imajo tudi štirje Slovenci - Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Mario Šoštarič in Matej Gaber. Vsaj nekateri med njimi so že dobili obvestilo, da si lahko iščejo nove klube.

Resda se njihovi današnji nasprotniki v 7. krogu lige prvakov Celjani v pripravah na tekmo osredotočajo nase in odpravljajo težave, ki so povezane s porazom proti norveškemu Elverumu v prejšnjem krogu in potem še z visokim porazom v Trebnjem proti Trimu v državnem prvenstvu. A težave Madžarov bi na današnji tekmi vsekakor kazalo izkoristiti.

"Elverum, kjer smo izgubili v prejšnjem krogu lige prvakov, je zelo kvalitetna ekipa. Proti Trimu pa res nismo bili pravi, slabo smo igrali. A tiste napake smo proučili in jih bomo odpravili. Obe tekmi sta že za nami in veselimo se naslednjih izzivov. Pred nami je naporen ritem na dveh frontah, a se ne pritožujemo. Na ta način naša mlada ekipa hitreje napreduje," pravi organizator celjske igre Tilen Strmljan. Včeraj smo ga ujeli v avtobusu na poti proti Budimpešti, od koder so pot nadaljevali proti Szegedu. "Čeprav smo šli na pot šele okoli osme ure, je takšno potovanje zmeraj priložnost za počitek," na vprašanje, kako so preživeli avtobusno potovanje, pojasni Strmljan in nadaljuje: "Opoldne nas čaka kosilo, zatem imamo videoanalizo nasprotnika. Na dan tekme bomo zjutraj imeli lažji aktivacijski trening, še eno videoanalizo in zatem se pripravljamo na popoldanski obračun. Proti ekipi Picka, kjer se ponašajo z orjaki tipa 120 kilogramov mišic pri dveh metrih višine, bomo poskusili vsiliti našo hitro igro. To je edini recept za uspeh. Razmere v klubu, zaradi katerih so letos morda tako nizko na lestvici, ne poznam podrobno in z njimi se posebej ne ukvarjamo. Poskusili bomo preprosto presenetiti velikega favorita, kot je bilo to že proti Kielu," zaključi Strmljan.

Tudi dejstvo, da pri Madžarih igrajo štirje slovenski reprezentanti, 26-letnega Izlačana ne impresionira. "Sam se bom z rojaki v Picku srečal šele na ogrevanju pred tekmo. Morda bodo nekateri moji soigralci, ki so v klubu dlje časa in slovenske reprezentante bolje poznajo, z njimi spregovorili že prej. Sam se držim pravila, da se z nasprotniki družim šele po tekmi," zaključi Strmljan. Drugi pari 7. kroga v skupini B-lige prvakov - danes ob 18.45: Aalborg - Nantes, jutri ob 18.45: Kiel - Barca, ob 20.45: Kielce - Elverum.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta