Celjani za ligo prvakov: Lahko bi jih bilo šest, sedem, osem

ŠR, STA
10.07.2024 20:13

Čeprav so zapravili številne priložnosti, so nogometaši Celja odlično začeli kvalifikacije za ligo prvakov: v Talinu so s kar 5:0 premagali estonsko Floro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi gol na tekmi in zgrešena enajstmetrovka, Aljoša Matko je znova bil ena od osrednjih figur celjske igre. 
Andrej Petelinšek

Zapravljali so priložnosti, a tudi zadevali. Nogometaši Celja so se v Talinu poigrali z domačo Floro in se iz Estonije vračajo z visoko zmago. V prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov so zmagali s kar 5:0, vsaj še trije evropski spopadi in dolgo nogometno poletje so torej v Celju zagotovljeni! Povratna tekma z Estonci bo 16. julija.

Na 52. rojstni dan trenerja Damirja Krznarja je ekipa slovenskega prvaka opravila z domačimi prvaki, nekakšno estonsko reprezentanco v malem. Celjani so od začetka kazali, da so bistveno boljša zasedba, že v prvem polčasu trikrat zadeli ob številnih priložnostih ter upravičili tudi dejstvo, da so približno trikrat vrednejša ekipa.

Šele v 53. minuti je moral prvič resno posredovati celjski vratar Matjaž Rozman, njegovi soigralci pa so ob petih zadetkih in številnih napadih, ki jih niso unovčili, v 20. minuti še zastreljali enajstmetrovko. Aljoša Matko je zadel prečko.

Izhodišče za povratni obračun je kljub temu sijajno, ob preboju v drugi krog našega predstavnika tam čaka boljši iz dvoboja med Slovanom iz Bratislave in makedonsko Strugo. Poraženec bo nadaljeval v konferenčni ligi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta