Damir Krznar: Od žalosti ni koristi, Iličiću pa pohvala

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.09.2023 06:15

Danes ob 17.30 se bo NK Maribor v Ljudskem vrtu pomeril z Radomljami, edinim moštvom, ki so ga vijoličasti v tej sezoni nadigrali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ignacio Guerrico: "Če ne zmaguješ, je normalno, da ti navijači žvižgajo."
Andrej Petelinšek

Ni še pozabljen tretji zaporedni poraz Mariborčanov v nedeljo proti Kopru, že imajo vijoličasti priložnost, da serijo šestih tekem brez zmage prekinejo. V Ljudski vrt prihajajo Radomlje, ki so jih 16-kratni državni prvaki v prvem krogu državnega prvenstva odpravili s 4:0. To je bila tudi edina tekma Maribora v tej sezoni, ko so vsaj statistično nadigrali nasprotnika. "Hitro je prišla nova tekma, v tem trenutku bi rekel, da na srečo, da ne obstanemo v žalosti in otopelosti, ker od tega ni koristi. Dvigniti se moramo iz težav, od njih ne moremo pobegniti, jih pa moramo rešiti. Igralcem sem povedal, da pomoč ne bo prišla z neba, vse je v naših nogah. To je najtežje, a tudi izziv. In na vse skupaj gledamo kot na izziv. Vsak lahko pade, redki pa se lahko dvignejo. Verjamem, da smo to mi, da to zmoremo, in hkrati to moramo narediti," je pred obračunom z mlinarji jasen trener Maribora Damir Krznar.

Hrvat se je v minulih dneh ukvarjal predvsem z motiviranjem moštva. "Težko je simulirati različne situacije, opravili smo številne pogovore. Drastični prijemi, da gre za vprašanje življenja ali smrti, se ne bi obrestovali. Po četrtku bo prišel petek, ko bomo vsi živi in zdravi, naše družine nas bodo še naprej podpirale in zato strahu ne sme biti. Strah je imaginaren, zato smo igralcem dejali, da se ne bo zgodilo nič slabega. Če bomo strah, čeprav je ta beseda v tem primeru neumna, ker gre bolj za voljo, pogum in prevzemanje odgovornosti na terenu, odstranili, bomo uspešni," je prepričan Krznar, ki je z igralci govoril skupinsko in posamično, predvsem pa odkrito, saj bo le to imelo učinek, poudarja.

Guerrico: Radomlje velika priložnost

Kot veliko priložnost tekmo z Radomljami vidi Ignacio Guerrico, ki je v tej sezoni igral na petih tekmah, od prve minute pa je začel le eno. "Spremeniti moramo trenutno stanje, pokazati moramo obraz in rezultate, ki jih od Maribora vsi pričakujejo. Kot vedno bo težko, v tem trenutku je za nas vsak nasprotnik zahteven, zato pričakujem veliko energije z naše strani. Delamo zato, da bi se ponovila prva prvenstvena tekma v sezoni, radi bi dosegli več golov. Se je pa kar nekaj spremenilo od tiste tekme, pestile so nas poškodbe, ekipa se je spremenila. A ponavljam, da imamo zdaj priložnost, da se naši rezultati spremenijo na bolje," razlaga argentinski branilec, ki je imel na začetku sezone težave s poškodbo.

Da se je v Mariboru zgodila rezultatska kriza in da je ozračje v Ljudskem vrtu zdaj negativno, se Guerricu zdi nekaj normalnega. "V vsakem velikem klubu se zgodijo krize. V Angliji se to dogaja recimo Manchester Unitedu. Da vzdušje ni dobro, se mi ne zdi nič nenavadnega. Ne bi bilo normalno, če bi bili vsi veseli, ko izgubljaš. Če ne zmaguješ, je normalno, da ti navijači žvižgajo. Delati moramo bolje, vlagati več, da bomo zmagovali," razlaga bočni branilec, ki ga je Krznar preizkusil tudi na položaju krilnega igralca. "Najbolje se znajdem na položaju desnega bočnega branilca, a s trenerjem se vedno pogovorimo - tako je bilo tudi pri Radovanu Karanoviću -, da bom igral kjerkoli in dal vse od sebe, če bom igral tudi na drugi poziciji. Temu ne dajem veliko pozornosti. Sledim navodilom trenerja," o svoji vlogi v ekipi pravi 25-letnik.

V prednosti igralci, ki prenesejo pritisk

Pod vprašajem za nastop na današnji tekmi pri vijoličastih je Behar Feta, ki ima težave z gležnjem, Hilal Soudani, ki je poživil igro Maribora v zadnjih minutah dvoboja s Koprom, pa še ni nared za igro od prve minute, zato ga bo Krznar v igro bržkone poslal v končnici dvoboja.

"Radomlje igrajo v drugačni postavitvi kot na začetku sezone, tudi mi bomo v drugačni sestavi. Izbor moštva bo odvisen tudi od trenutnih razmer. V prednosti bodo igralci, ki se nekoliko lažje soočajo s pritiskom, ki mu ne moremo ubežati. Če bo kakšen žvižg, ga moramo sprejeti. Verjamem pa, da nas navijači še vedno podpirajo in da nam bodo omogočili, da se jim oddolžimo po tej slabi seriji rezultatov. Z igro, prizadevnostjo in končno tudi z zmago," razlaga Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta