Delitev točk na Fazaneriji, Olimpija ni uspela znižati zaostanka za Celjem

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.03.2024 17:03

V 25. krogu prve lige sta se Mura in Olimpija razšli z 1:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Pucko je imel v sodnikovem dodatku priložnost za zmago murašev, a je zgrešil gol.
Aleš Cipot

Z različnina izhodiščema sta se tretjič v sezoni merila Mura in Olimpija. Po neprepričljivih igrah v spomladanskem delu so muraši med tednom v pokalu premagali Čardo. Olimpija, ki je po remiju Celja in Maribora prišla v Mursko Soboto z željo po znižanju zaostanka za vodilnimi grofi, pa je v pokalnem tekmovanju izpadla po porazu s Koprom. V jesenskem delu sezone so Ljubljančani muraše dvakrat premagali, tokrat pa sta se moštvi razšli z neodločenim izidom 1:1. Pod vodstvom Antona Žlogarja so črno-beli osvojili drugo prvenstveno točko, zmagali še niso. Zaostanek zmajev za Celjani ostaja 7 točk. 

Muraši so hitro poskrbeli za veselje prisotnih na Fazaneriji, kjer je bilo tudi okoli 150 gostujočih navijačev, ki so zelo počasi prihajali na tribuno, saj so organizatorji tekme tokrat poskrbeli za temeljit varnostni pregled gledalcev. V 2. minuti je prvenec za Muro dosegel Robert Čakš, ki je pozimi na Fazanerijo prišel iz Beltincev, za katere je jeseni dosegel devet golov na enajstih tekmah. Čakš je prejel globinsko podajo, bil hitrejši od razredčene obrambe vrste zeleno-belih, saj je nekaj trenutkov pred tem prav Čakš pohodil Ahmeta Muhamedbegovića, ki je obležal na sredini igrišča. Prvi strel 23-letnika je Denis Pintol ubranil, v drugem poskusu pa je bil napadalec črno-belih natančen.

V 18. minuti so imeli muraši še eno priložnost, po podaji Sandija Nuhanovića je do strela z glavo na drugi vratnici prišel Filippo Tripi, ki je tokrat igral v obrambni vrsti, strel Italijana pa so zmaji odbili v kot. Akciji iz začetka prvega polčasa sta bili eni redkih nevarnih, ki so si jih ustvarili gostitelji do zadnjih minut obračuna. Olimpija je imel skozi celotno srečanje prevlado, toda v zaključkih akcij Ljubljančani niso bili konkretni.

Do izenačenja so zeleno-beli prišli v 50. minuti, ko so muraši pustili veliko prostora Justasu Lasickasu, Litovec je streljal s skoraj 30 metrov, žoga pa se je od leve vratnice odbila za hrbet Florijana Raduhe. Po obleganju gola Sobočanov, ko je muraše reševal Raduha, so imeli črno-beli v 90. minuti veliko priložnost za zmago, a je Klemen Pucko po odlični podaji Nika Kasala za zgrešil gol Olimpije. Še dvakrat so bili muraši v sodnikovem dodatku nevarni, Nuhanović je z razdalje streljal čez gol, v za​dnjih sekundah tekme pa so se črno-beli zapletli pred golom in niso streljali proti vratom Pintola, ostalo je pri 1:1.

Odzive po tekmi bomo objavili v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta