Derbi rokometnega prvenstva: Po vstopnico za ligo prvakov

Bojan Bauman Bojan Bauman
29.03.2023 09:00

V petek čaka celjske rokometaše izredno pomemben dvoboj v domačem prvenstvu, ko v Zlatorogu ob 18. uri gostijo Trebanjce

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski rokometaši v domači dvorani v tekmi leta pričakujejo Trebanjce.
Edi Einspieler

20. krog državnega rokometnega prvenstva ta petek ob 18. uri v dvorani Zlatorog prinaša tekmo dveh prvouvrščenih ekip - Celja Pivovarne Laško in Trima iz Trebnjega. Celje je v dosedanjem prvenstvu izgubilo le dve točki. Na gostovanju v Trebnjem so jih z 31:20 prepričljivo porazili prav Trebanjci.

"Takrat smo bili v napornem ritmu domačih tekem in lige prvakov. Nam igra v Trebnjem ni stekla, domačinom pa je šlo vse, kar so si zamislili. Tako smo pred odločilnimi minutami tekme povsem popustili in si privoščili izdaten poraz," se doslej edinega kiksa v domačem prvenstvu, ki datira iz začetka novembra lani, spominja celjski orjak Matic Suholežnik. "Tokrat so razmere drugačne - igramo pred domačim občinstvom, smo v solidni formi. Ker smo nastope v Evropi že končali, smo tudi dovolj spočiti. Zato v petek šteje samo zmaga," je odločen Gal Marguč.

Za obe ekipi je to izredno pomembna tekma. Celjani imajo pred obračunom dve točki naskoka, z morebitnim porazom bi se izenačili s Trimom. A Dolenjci bi imeli prednost, saj bi na obeh medsebojnih dvobojih slavili. Tako bi se zavihteli pred Celjane. Rokometni državni prvaki Slovenije imajo v naslednjem letu zagotovljene nastope v elitni ligi prvakov, v kateri so letos s povabilom igrali Celjani. Za pivovarje je vložek na petkovi tekmi izreden, tega se zaveda tudi njihov direktor Miroslav Benicky: "Po nastopih med evropsko elito je zdaj naš glavni cilj sezone osvojitev naslova državnih prvakov. Trimo je odlična ekipa, zato je pred nami pomembna tekma. A v državnem prvenstvu za nas ni nepomembnih tekem. Razlike med klubi so zelo majhne. Tako se veselimo vsakega naslednjega nastopa v prvenstvu. Tokrat bomo imeli očitno na svoji strani za domače terene rekordno podporo s tribun." V Zlatorogu pričakujejo okoli 2500 navijačev, vsaj 300 jih bo navijalo za Trebnje.

Pripravo ekipe na tekmo tokrat razkriva David Razgor, pomočnik celjskega trenerja: "Po težjem obdobju napornih tekem smo zdaj lahko odpočili ekipo. Priprave na Trimo so se začele že v ponedeljek. Treningi so potekali tudi s Primožem Porijem, ki kondicijsko pripravlja ekipo. Za nami je že tudi prva videoanaliza. Tako bomo v petek na maksimalnih obratih. V resnici se z nasprotnikom pretirano niti ne obremenjujemo. Mi moramo diktirati tempo tekme, osredotočiti se moramo na svojo igro in potem bomo uspešni."

"To je tekma sezone, tega se dobro zavedamo. Glede na to, kako je potekala naša prejšnja medsebojna tekma, nam motivacije ne manjka," dodaja Žiga Mlakar. Celjani imajo nekaj zdravstvenih težav. Že cel mesec je odsoten mladi vratar Gal Gaberšek, ki ga tudi v petek še ne bo v ekipi. Poškodovan je tudi Mitja Janc, njegov nastop je pod vprašajem. Ostali bodo trenerju Alemu Toskiću na voljo. Za nekatere najbolj izstopajoče posameznike v vrsti aktualnih državnih prvakov bo to eden zadnjih nastopov v celjskem dresu, saj se po sezoni selijo v druge, bogatejše klube.

Suholežnik se denimo odpravlja v Zagreb, a tačas je še povsem osredotočen na delo, ki ga čaka do konca sezone: "Res se bo tudi po tej sezoni moštvo spremenilo, čeprav si načeloma vsi želimo, da bi ostali dalj časa skupaj. A tisti, ki odhajamo, se želimo posloviti z osvojenima domačima trofejama - kot državni in pokalni prvaki."

Odhod igralcev je seveda priložnost za druge, da se dokažejo. Celjani bodo v naslednji sezoni imeli vsaj štiri novince. Poleg vratarja Roka Zaponška in desnega zunanjega Grege Krečiča so včeraj predstavili organizatorje igre Nika Čirovića in levega zunanjega Uroša Miličevića. Čirović se bo vrnil s posoje v Ormožu, Miličević se bo preselil iz Ribnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta