Domov s kolajnami ovenčani: Največji uspeh slovenske reprezentance doslej, presenečen še Barada

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
25.04.2024 17:44

Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v tekvondoju sloga ITF na Poljskem osvojila po štiri zlate in bronaste kolajne in dve srebrni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekvondoisti so se iz Poljske vrnili izjemno zadovoljni.
Sašo Bizjak

"Tolikšnega uspeha nisem pričakoval. Enajst kolajn v konkurenci 843 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 držav je izjemen uspeh. Največji doslej, saj je Slovenija po številu kolajn osvojila drugo mesto," je na tiskovni konferenci v ŠC Draš povedal vodja odprave na Poljskem Tomaž Barada. Ob njem in tekmovalcih so bili v odpravi še trenerji Aleš Zemljič, Uroš Bernard in Denis Drapič, sodnik Sebastijan Zemljič in tehnični direktor ITF-zveze Vahid Drapić.

Levji delež pri osvojitvi kolajn so imeli člani KBV Hwarang Maribor, ki so jih v različnih kategorijah osvojili šest, zlate Žiga Zagoranski, Bian Nabernik, Urša Terdin, srebrni Oleksandr Tyutynnyk in Tyra Barada, bronasto Julija Voršič, druge slovenske kolajne, vse bronaste, pa so osvojili člani drugih klubov, Larisa Žagar Slemenšek, Tibor Oblak, Ian Strnad. Zlato kolajno je osvojila še ženska članska ekipa, bronasto pa moška mladinska ekipa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta