Dončićevih 34 točk premalo proti prvakom lige NBA

STA, A.L.
04.11.2023 06:59

Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v pretekli noči z Dallas Mavericks doživel prvi poraz sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Teksašani po štirih zaporednih zmagah niso našli pravega recepta za prvake Denver Nuggets, ki so slavili s 125:114. Slovenski as je ob tem dosegel 34 točk, 10 skokov in osem podaj.

Denver je na tekmi, ki je štela tudi kot uvod v takoimenovani pokal NBA, na domačem igrišču v uvodni četrtini prišel do vodstva z dvomestnim številom točk, nato pa ni dovolil, da bi to vodstvo bilo resneje ogroženo.

Srbski center Nikola Jokić je bil s 33 točkami prvi mož napada ekipe iz Kolorada. Najkoristnejši igralec zadnjega finala lige NBA je zadel 14 metov iz 16 poskusov iz igre in dodal še 14 skokov ter devet podaj.

Za Dallas je bil Dončić dve podaji oddaljen od svojega 59. trojnega dvojčka v ligi NBA, a je imel tudi skoraj dvomestno izgubljeno število žog (9). V postavi moštva iz Teksasa je bil po dveh tekmah odsotnosti zaradi bolečin v stopalu znova Kyrie Irving, ki je prispeval 22 točk.

Dallas bo na šesti tekmi letošnje sezone v noči z nedelje na ponedeljek gostil Charlotte Hornets.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta