Druga tekma finala DP: Nad Calcit z agresivnimi servisi in zanesljivim sprejemom

Zmago Gomzi
20.04.2024 00:00

V današnji drugi finalni tekmi državnega prvenstva je cilj Mariborčank izenačenje rezultata v zmagah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Mlakar ve, kako prebiti blok igralk Calcita. 
Zdravko Primožič/FPA

Vročica pred drugo finalno tekmo državnega prvenstva ženske odbojkarske lige narašča. Čeprav so Mariborčanke sredino prvo proti Calcitu v Kamniku izgubile z 2:3, njihov optimizem ni splahnel. Na poraz so pozabile in njihove misli so že pri današnji drugi, ki se bo v Lukni začela ob 20. uri. Želja bankirk je zmaga, s katero bi se v nadaljevanje finalne serije lahko podale bolj sproščeno.

Na Štajerskem upajo, da bodo vremenske razmere takšne, da bodo lahko pred tekmo, od 18.30 dalje, z družabnimi igrami na prostem poskrbeli tudi za zabavo gledalcev, sicer bodo igre v dvorani. Najbolj spretni bodo dobili praktične nagrade. Poleg tega je vodstvo kluba na tekmo povabilo nekdanje trenerje in igralke, ki so spisali najbolj svetle strani mariborskega kluba.  

Veselje po vsaki točki povečuje samozavest. 
Zdravko Primožič/FPA

Po porazu v Kamniku nam je trener bankirk Žiga Kos dejal: "Na obeh straneh je bilo opaziti nervozo, saj po več kot tritedenskem premoru nismo vedeli, kje smo. Prav tako ni bilo občutka za tekmovalni ritem. V naši igri sta šepala servis, ki je bil premalo napadalen, in sprejem, ki ni bil dovolj zanesljiv, tako da nismo mogli organizirati napadov, posledično pa so bile težave tudi z igro v bloku."

V Kamniku so bile gostiteljice tako rekoč v vseh prvinah uspešnejše, dosegle so enajst blok točk, kar 13 asov, gostje osem blok točk in sedem asov, debelo na gorenjski strani pa je bil tudi sprejem (45:35 odstotkov). V kamniški ekipi so se z učinkovitostjo izkazale Lucille Charuk (20 točk), Sara Hutinski in Andjelka Radišković (po 13), Asja Šen in Maša Pucelj (po 12), v mariborski sta izstopali Iza Mlakar (18) in Monika Potokar (13). Na dlani je, da bo mariborska ekipa tokrat morala imeti več razpoloženih igralk, sicer se bo težko kosala s Calcitom. Še zlasti, ker trener Gorenjk Bruno Najdič po prvi finalni tekmi tudi ni bil zadovoljen z igro svojih deklet: "Tekma je bila slaba, naša igra pa najslabša letos. Ni bila niti dvajset odstotkov takšna, kakršno kažemo na treningih. Opazno je bilo, da je poraz v finalu pokala Slovenije pustil posledice v glavah igralk."

Ena na ena, Tali Lekše v napadu, Sara Najdič v bloku
Zdravko Primožič/FPA

Žiga Kos je prepričan, da njegova dekleta lahko danes prikažejo občutno boljšo igro. "Pri naših igralkah je bilo v določenih obdobjih tekme čutiti pomanjkanje zbranosti in posledica tega so bile napake. Igralke morajo predvsem izboljšati igro v tistih prvinah, v katerih so bile na prvi tekmi slabše od gostiteljic. Če bodo servise izvajale bolj napadalno in bolj zanesljivo sprejemale, bo igra veliko boljša, kot je bila v Kamniku, in pot do do zmage manj trnova. O porazu seveda ne razmišljamo, čeprav še ne bi bilo konec finala. Bi pa bila pot do naslova veliko težavnejša." Da bo na današnji tekmi bliže zmagi ekipa, ki bo bolje izvajala servise in sprejemala, meni tudi Iza Mlakar"Tekmice moramo napasti z agresivnimi servisi, bolj zbrano moramo sprejemati, v bloku moramo biti bolj čvrsti in odločni, tudi borbenost mora biti na višji ravni. Razmišljati moramo le o naši igri. Verjamem, da je lahko boljša, kot je bila v Kamniku, in da bomo po tekmi skupaj z gledalci, ki jih pričakujem v velikem številu, zadovoljni zapuščali Lukno."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta